Acum ca primavara se simte in aer, putem sa punem mai mult accentul pe...alb.
Pe langa garderoba de primavara este timpul sa faci si cateva schimbari in dieta ta. De cele mai multe ori ni se spune sa mancam alimente in culorile curcubeului datorita beneficiilor specifice pe care acestea le au pentru organism.
Dar te-ai gandit ca si alimentele albe sunt foarte bune? Iti spunem care sunt cele cinci legume in aceasta culoare pe care trebuie sa le incluzi neaparat in dieta ta.
1. Conopida- alaturi de celelalte membre ale familiei, broccoli, varza si varza varza de Bruxelles, conopida contine componente sulfurate care lupta impotriva cancerului, intaresc tesutul osos si mentin sanatatea vaselor de sange.
2. Ciuperci- sunt sarace in calorii, nu contin grasim, colesterol si gluten, au putina sare, insa sunt bogate in seleniu, potasiu, riboflavina, niacina si Vitamina D. Te ajuta sa-ti pastrezi greutate si dau gust oricarei mancari.
3. Usturoiul- proprietatile sale antioxidante ajuta la intarirea sistemului imunitar, iar allicina ajuta la lupta impotriva cancerului.
4. Ceapa- quercitina este substanta din ceapa care are proprietati anti-inflamatorii. Scade riscul de cancer, de boli de inima si diabet si ajuta sistemul imunitar.
5. Cartofii- cartoful alb ofera la fel de multe fibre si proteine ca orice alte legume si fructe. Un cartof copt, mediu, are 163 de calorii si ofera organismului tau vitamia C, vitamina B6, magneziu si cantitati mici de proteine.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro