Daca nu stii de ce te ingrasi, ar trebui sa iti revizuiesti obiceiurile alimentare. Iata e sa eviti.
1. Zaharurile rafinate- Inainte de a cumpara orice, citeste eticheta. Daca zaharul se afla in primele trei ingrediente, nu cumpara. Zaharul se digera aproape imediat si ajunge direct in fluxul sanguin. Pancreasul raspunde printr-o secretie masiva de insulina in sange. Aceasta face ca trupul tau sa converteasca zaharul in grasime. Alege in schimb fructe cu indice glicemic redus.
2. Faina alba- Aceasta include painea, biscuitii, pastele si cerealele.
Citeste bine etichetele si daca acest tip de faina este trecut in primele trei ingrediente, evita sa cumperi. Faina alba provoaca aceleasi raspunsuri ca zaharul. In schimb, mananca turte de ovaz si orez brum.
3. Cartofi albi- Daca un cartof este alb inauntru, nu il manca. Acesta are un indice glicemic foarte ridicat si se digera foarte usor. Alege in schimb cartofi dulci sau napi.
4. Orice prajit intens- Alege in schimb sa coci sau sa faci preparatele pe gratar. Unge-le cu ulei de masline, presara putin parmezan si gata!
5. Orez alb- La fel ca painea, orezul alb este o cereala rafinata care se digera in zahar foarte usor. Orezul brun este o varianta excelenta.
1. Zaharurile rafinate- Inainte de a cumpara orice, citeste eticheta. Daca zaharul se afla in primele trei ingrediente, nu cumpara. Zaharul se digera aproape imediat si ajunge direct in fluxul sanguin. Pancreasul raspunde printr-o secretie masiva de insulina in sange. Aceasta face ca trupul tau sa converteasca zaharul in grasime. Alege in schimb fructe cu indice glicemic redus.
2. Faina alba- Aceasta include painea, biscuitii, pastele si cerealele.
Citeste bine etichetele si daca acest tip de faina este trecut in primele trei ingrediente, evita sa cumperi. Faina alba provoaca aceleasi raspunsuri ca zaharul. In schimb, mananca turte de ovaz si orez brum.
3. Cartofi albi- Daca un cartof este alb inauntru, nu il manca. Acesta are un indice glicemic foarte ridicat si se digera foarte usor. Alege in schimb cartofi dulci sau napi.
4. Orice prajit intens- Alege in schimb sa coci sau sa faci preparatele pe gratar. Unge-le cu ulei de masline, presara putin parmezan si gata!
5. Orez alb- La fel ca painea, orezul alb este o cereala rafinata care se digera in zahar foarte usor. Orezul brun este o varianta excelenta.
Sursa:
mindbodygreen.com Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro