Te-ai intrebat vreodata de ce in unele zile tot ce iti doresti este sa mananci ceva, in timp ce in altele nu iti este deloc foame?
In circumstante normale, ne simtim infometate atunci cand am ars mancarea pe care am consumat-o si am transformat-o in energie iar nivelul nostru de zahar din sange si insulina incep sa scada. Grelina, un hormon conectat cu apetitul, ii spune creierului ca ne este foame.
Insa o multime de alte lucruri pot interveni in acest proces. Iata care sunt factorii care iti influenteaza senzatia de foame si te fac sa mananci din ce in ce mai mult.
Oboseala- Persoanele care nu dorm destul au tendinta de a manca mai mult cu 300 de calorii. Organismul tau are nevoie de carbohidrati si zaharuri, insa acestea te pot face si mai infometata.
Menopauza- Fluctuatiile hormonului progesteron pot duce la o senzatie de foame constanta. Acest hormon relaxeaza muschii din zona vezicii intestinale si de pe tractul gastrointestinal. Atunci cand nivelul este mai ridicat, creste si nevoia de energie.
Iei antidepresive sau antihistaminice- Acestea dau peste cap functia hipotalamusului, parte a creierul care controleaza si regularizeaza apetitul. De asemenea, antihistaminicele afecteaza aceeasi zona.
Asculti stiri triste la televizor- Se pare ca stirile despre problemele econimice ne fac sa mancam si mai mult. Ni se activeaza instinctul de supravietuire.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro