Acestia sunt cei 3 coloranti alimentari pe care NU trebuie sa ii ocolesti! Te ajuta mult

Acestia sunt cei 3 coloranti alimentari pe care NU trebuie sa ii ocolesti! Te ajuta mult

Nu putine sunt persoanele care verifica etichetele atunci cand vine vorba de alimentele pe care le cumpara din hypermarket. Insa ceea ce poate nu stiati este faptul ca exista cativa coloranti care nu sunt deloc daunatori sanatatii.

Pudra de roscove

Pudra de roscove- un fel de sosie pentru cacao, din moment ce ii poate tine locul, cu succes, in preparate de genul iaurturilor, cerealelor, prajiturilor, cremelor. Mai joaca si un alt rol: extractul de roscova, cel botezat si E 410 sau guma caruba, este utilizat ca agent de ingrosare si nu apare pe lista E-urilor considerate periculoase, fiind 100% natural, scrie CSID.

Cei care fac bauturi alcoolice, inghetate, budinci, chiar si produse din carne il folosesc in acest proces. Roscova- care arata ca niste pastai- este o sursa importanta de calciu si, mai contine si fosfor, sodiu, potasiu, fier, mangan. Are un gust dulceag, motiv pentru care omenirea a si folosit-o pe post de indulcitor pana la inlocuirea ei cu trestie ori sfecla de zahar.

Riboflavina

Riboflavina- cunoscuta si ca vitamina B2 sau ca E 101 este un colorant galben, natural.

Se obtine din produsele care o contin, adica din ficat, din oua, germeni de grau. Poate fi obtinuta si artificial.

Alte surse de riboflaviba sunt laptele, migdalele, carnea de pui si vita, somonul, painea. Fara aceasta vitamina din grupa B-urilor viata ne-ar fi mai grea- carenta de riboflavina duce la probleme la tractul respirator, vascularizarea corneei, scaderea numarului de hematii, iritarea mucoaselor. Un risc mare de carenta au alcoolicii, veganii si anorexicii. Cei care fac sport au nevoie de un consum mai mare de vitamina B2, cea care ajuta la transformarea grasimilor, carbohidratilor si proteinelor in energie.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Curcumina

Curcumina- este tot un colorant natural obtinut din planta Curcuma longa din care rezulta o pulbere galben-portocalie folosita apoi pentru colorarea unor alimente.

Jeleuri, margarina, supe, fulgi de cartofi, pateuri- in toate putem intalni acest aditiv.

Poate va suna cunoscut numele ei de la turmeric- curcumina este ingredientul activ din turmeric, un condiment la mare pret. Este extrem de laudata pentru proprietatile antioxidante, antiinflamatoare, antivirale, antibacteriene si antifungice. Iar tot mai multe studii ii atribuie acum proprietati anticancerigene. Asadar, nu trebuie sa va ingrijorati, ci, mai degraba, sa va bucurati cand o gasiti pe etichete botezata E 100.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte