Cand mancam zahar sau carbohidrati sistemul nostru digestiv transforma aceste molecule mai mari in glucoza, care este ulterior absorbita in sange si distribuita celulelor din intreg corpul.
Zaharul din sange alimenteaza celulele si le mentine sanatoase, de aceea un nivel stabil de zahar in sange este critic.
Cand nivelul zaharului in sange creste, moleculele se leaga de enzimele proteice din corp producand enzime lipicioase intr-un proces denumit glicatie. Produsii rezultati din glicatie sunt enzime glicotice avansate (advanced glycolytic enzymes =AGE’s) si produc cantitati alarmante de stres oxidativ, inflamatii si deteriorari ale tesuturilor.
Astfel, trebuie stiut ca exista antioxidanti esentiali si compusi din oligo minerale care s-au dovedit a imbunatati stabilitatea nivelului de zahar din sange.
Crom- Un procent de 50% din populatie are carenta de crom, ceea ce ingrijoreaza mai ales pentru ca deficitul de crom favorizeaza aparitia diabetului si a bolilor de inima. Aceasta carenta se datoreaza atat culturilor prea dese care au epuizat pamantul de crom, cat si consumul alimentelor procesate.
N-acetil L cisteine: (NAC)- este un precursor al glutationului, principalul antioxidant al organismului ce neutralizeaza radicalii liberi si detoxifiaza substantele nocive. Un puternic antioxidant prezent in fiecare celula din corp, glutationul are multe functii importante. Una dintre misiunile cele mai importante este protectia celulelor contra toxinelor si reziduurilor
Acidul alfa lipoic: (AAL)- acesta este un antioxidant puternic solubil atat in apa cat si in grasimi.
Aceasta caracteristica unica ii permite sa fie absorbit si transportat catre multe organe si sisteme precum creierul, ficatul si nervii.
Sursa: viataverdeviu.ro
Zaharul din sange alimenteaza celulele si le mentine sanatoase, de aceea un nivel stabil de zahar in sange este critic.
Cand nivelul zaharului in sange creste, moleculele se leaga de enzimele proteice din corp producand enzime lipicioase intr-un proces denumit glicatie.
Produsii rezultati din glicatie sunt enzime glicotice avansate (advanced glycolytic enzymes =AGE’s) si produc cantitati alarmante de stres oxidativ, inflamatii si deteriorari ale tesuturilor.
Astfel, trebuie stiut ca exista antioxidanti esentiali si compusi din oligo minerale care s-au dovedit a imbunatati stabilitatea nivelului de zahar din sange.
Crom- Un procent de 50% din populatie are carenta de crom, ceea ce ingrijoreaza mai ales pentru ca deficitul de crom favorizeaza aparitia diabetului si a bolilor de inima.
Aceasta carenta se datoreaza atat culturilor prea dese care au epuizat pamantul de crom, cat si consumul alimentelor procesate.
N-acetil L cisteine: (NAC)- este un precursor al glutationului, principalul antioxidant al organismului ce neutralizeaza radicalii liberi si detoxifiaza substantele nocive. Un puternic antioxidant prezent in fiecare celula din corp, glutationul are multe functii importante. Una dintre misiunile cele mai importante este protectia celulelor contra toxinelor si reziduurilor
Acidul alfa lipoic: (AAL)- acesta este un antioxidant puternic solubil atat in apa cat si in grasimi.
Aceasta caracteristica unica ii permite sa fie absorbit si transportat catre multe organe si sisteme precum creierul, ficatul si nervii.
Sursa:
viataverdeviu.ro Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro