Acid salicilic pentru coșuri. Cum îl folosești și ce beneficii aduce tenului acneic

acid salicilic pentru cosuri
Acid salicilic pentru coșuri. Cum îl folosești și ce beneficii aduce tenului acneic

Indiferent de vârstă, apare un moment în care ne vom confrunta toți cu un ten acneic, mai mult sau mai puțin. Însă există un tratament care poate rezolva această problemă.

Aflați din rândurile următoare ce este mai exact acest acid salicilic și cum poate acționa asupra tenului acneic, dar și cât de des îl puteți utiliza.

 

Acid salicilic pentru coșuri. Cum acționează pe tenul acneic

Acidul salicilic este un BHA, mai exact reprezintă un conținut de beta hidroxi acizi, prelucrat din scoarță de salcie, care face parte dintr-o clasa de ingrediente denumite „salicilați”.

Pe lângă efectul pe care îl are împotriva acneei, acest acid poate să fie utilizat și împotriva daunelor pe care soarele le-a produs pielii. Dacă alegeți un produs care deține concentrații mai mici, acesta poate să fie folosit și pentru a calma pielea mai sensibilă.

Este cunoscut faptul că principala tulburare a pielii, care poate duce la un ten acneic este reprezentată de obstrucția foliculilor de păr.

Astfel, porii sunt înfundați de dopuri de keratină, prin urmare, blochează ieșirea părului și se formează un coș sau un punct negru. Totodată, se formează și o producție destul de mare de sebum care duce la creșterea bacteriană, astfel adăugându-se la patogeneza acneei.

Iar aici intervine și rolul pe care îl are acidul salicilic. Având rol keratolitic, poate elimina excesul de keratină care se află în stratul pielii.

Prin intermediul acestuia, porii se desfundă și elimină comedoanele, lăsând astfel pielea netedă. Iar datorită caracteristicilor sale antiseptice, poate contribui și la reducerea creșterii acestor bacterii tipice ale patologiei din cauza căreia se formează și aceste coșuri sau puncte negre.

cum se introduce acidul salicilic in rutina

Citeste si: DESCOPERĂ: 4 Măști cu ASPIRINĂ pentru ten pe care le poți face acasă

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cum se introduce acidul salicilic în rutina de beauty

Se recomandă folosirea acidului salicilic seara sau dimineața. Iar din momentul în care ați ales momentul zilei, este bine să rămâneți la el și să îl urmați în fiecare zi, până când observați că problema tenului se diminuează sau dispare complet.

Astfel, dacă veți utiliza produsul în mod regulat, veți obține un aspect al tenului catifelat și totodată strălucitor, îmbunătățind și situația pielii afectate de acnee, dar și minimizând alte imperfecțiuni apărute sau care erau pe cale să își

facă apariția.

Aplicarea acidului salicilic este foarte simplă. Tot ce trebuie să faceți este să demachiați tenul, să îl curățați cu ajutorul unui gel special de curățare, iar apoi să aplicați loțiunea tonică pe care o folosiți în mod normal, dacă folosiți. Apoi, următorul pas ține de aplicarea acidului salicilic. Dacă ați optat pentru un acid salicilic de tip serum, acesta se va aplica direct pe coș sau pe zona afectată și îl veți lăsa să acționeze peste noapte.

Deja în dimineața următoare veți putea vedea îmbunătățiri asupra tenului.

ce produce contin acid salicilic

Citeste si: CITEȘTE: Sfaturi de frumusețe care îți salvează tenul

 

Cât de des se poate folosi

În ceea ce privește durata utilizării acestui produs, acest lucru va depinde de produsul pe care alegeți să îl folosiți, dar totodată și de tipul de acnee care trebuie tratată.

În general se recomandă folosirea produsului de mai multe ori pe zi, de mai multe ori pe săptămână. Iar special pentru acnee, există anumite linii care vă vor conduce spre modul și durata de utilizare a produsului, bineînțeles, în funcție și de obiectivele pe care le aveți în privința tratamentului urmat.

Aceste lucruri sunt stabilite diferit, în funcție de caz, dar pentru a avea rezultatele pe care le doriți, este necesar să utilizați acidul salicilic  în mod constant, fără întreruperi. Asta până când veți vedea anumite rezultate sau până când veți scăpa de tot de problema pe care o aveți.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

acid salicilic

Citeste si: DESCOPERĂ: Cum să-ți faci peeling acasă. 3 reguli de care să ții cont

 

Ce produse cu acid salicilic există pe piață

Acest acid salicilic  se comercializează special pentru a se putea aplica direct pe piele, pe scurt, este comercializat local. Îl puteți găsi foarte ușor în comerț, existând în nenumărate formate. Acidul salicilic poate fi găsit și în produsele precum: șervețele de curățare, creme, loțiuni, geluri, unguente și chiar șampoane. Gradul de potență al ingredientului activ din acest produs, poate să varieze în funcție de cel pe care îl achiziționați.

În ceea ce privește direct tratamentul pentru acnee, cele mai utilizate produse sunt cele sub formă de loțiune, gel și cremă care bineînțeles, au în compoziția lor acid salicilic. Acestea trebuie să conțină grăsimi într-o cantitate scăzută și pe bază de apă, non-comedogene. Este foarte important să țineți cont de acest aspect, pentru a nu agrava situația tenului. 

cat de des pot folosi acidul salicilic

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se spală bureții de machiaj



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

4 Măști cu aspirină pentru ten pe care le poți face acasă. Nu ai nevoie de vizite la salon sau la dermatologie

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies