Aflați din rândurile următoare care sunt beneficiile pe care acidul hialuronic le aduce asupra frumuseții noastre.
Acidul hialuronic este o substanță foarte cunoscută în domeniul cosmeticii, acesta având o mulțime de beneficii și existăm multe persoane care apelează cu încredere la medicul estetician pentru a le corecta anumite imperfecțiuni cu acid hialuronic.
Există însă și anumite lucruri de care trebuie să ținem cont și pe care trebuie să le știm înainte să ne injectăm acid hialuronic.
În cadrul unei emisiuni, IuliaPanțuru, medic specialist dermatolog, a vorbit despre tot ce trebuie să știi despre tratamentul cu acid hialuronic.
Ce este acidul hialuronic
Citește și: Ce este acidul glicolic și cum îl introduci în rutina ta de îngrijire
Potrivit specialistului în domeniu, acidul hialuronic este o substanță de umplere, care se găsește sub forma a două mari formule, de care depinde efectul său imediat după injectare.
„El se găsește sub două mari formule, în afară de cel din creme: cel pentru mezoterapie, cel care se injectează în derm pentru a menține hidratarea și pentru a menține colagenul, care într-adevăr nu are rezultate imediat și cel mai dens, mai consistent, care se folosește pentru a reface volumul, pentru a umple ridurile. Acolo rezultatele sunt vizibile imediat în cabinet.”, a precizat specialistul în domeniu.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Care sunt beneficiile acidului hialuronic
Există o serie de beneficii pe care acidul hialuronic le aduce asupra frumuseții noastre. Printre acestea se numără următoarele:
Acidul hialuronic împiedică formarea și definirea ridurilor
Tratamentul cu acid hialuronic reface volumul, umple liniile și ridurile, hidratează și conturează zona tratată. Așadar, acesta luptă împotriva apariție ridurilor, dar poate fi folosit și de către persoanele care au riduri deja formate.
„ Împiedică formarea ridurilor în momentul în care îl folosim pe post de mezoterapie, deci de hidratare. Putem să folosim acidul hialuronic injectabil pentru a umple ridurile deja formate .”, spune specialistul în domeniu.
Acidul hialuronic ne corectează diferite defecte la nivelul feței
Intervențiile cu acid hialuronic sunt minim invazive, nedureroase și nu necesită timp de recuperare.
„ Putem folosi acidul hialuronic pentru a corecta o lipsă de os de la nivelul maxilarului sau o mandibulă retractată. Putem folosi acidul hialuronic pentru a umple cearcănele, dar vorbim de cearcănele acelea cu lipsă de substanță și fără volum .”, spune specialistul în domeniu.
Tot ce trebuie să știi despre acidul hialuronic
Citește și: Colagenul și beneficiile lui asupra organismului. „Puterea de regenerare a pielii scade”
Specialistul în domeniu a precizat faptul că intervențiile cu acid hialuronic sunt reversibile și nu provoacă dependență.
„ Nu provoacă o dependență fizică. Nu este o dependență la substanță în sine, cât este emoțională. Acidul hialuronic se topește foarte ușor folosind o enzimă care se numește hialuronidază. Este o enzimă pe care o avem în corp și care degradează în mod natural acidul hialuronic. ”, spune specialistul în domeniu.
De asemenea, durata lui de existență în corp depinde de tipul de acid folosit. Se recomandă ca după mai multe proceduri de injectare a acidului hialuronic în buze, să se topească acidul hialuronic rămas și să se injecteze substanță nouă pentru a avea o eficacitate mai mare. Specialistul în domeniu ne recomandă să apelăm la un medic estetician bun pentru a nu avea parte de asimetrii ale feței cauzate de injectarea cu acid hialuronic.
„Cât stă el în corp depinde de gradul de stabilizare. Poate să țină între 3 și 6 luni dacă este un acid subțire, dar poate să țină și până la 2 ani când vorbim de acidul hialuronic pentru refacerea volumului, cel pe care îl injectăm în pomeți.În mod normal, dacă știm anatomia și unde să plasăm exact acidul hialuronic, acesta nu ar trebui să migreze. Migrează doar dacă este plasat superficial sau nu ținem cont de ligamentele feței, atunci poate să migreze și să dea o ușoară asimetrie.”, a precizat specialistul în domeniu.