Un Studiu publicat pe 26 Septembrie 2007 în prestigiosul Jurnal al Asociaţiei Medicale Americane a urmărit 1770 de copii ce aveau risc mărit pentru diabet de tip-1.
Cercetătorii au observat o scădere cu 55% a riscului de apariţie a bolii la copii ce au consumat acizi graşi omega-3 de tip animali (peşte, ulei de peşte, untură de peşte).
Studiul, numit şi DAISY (Diabetes Autoimmunity Study in the Young) – Studiul Autoimunităţii în Diabet la Tineri, este unul de tip observaţional, longitudinal. A fost realizat în Denver, Colorado, pe o perioadă lungă de timp: Ianuarie 1994- Noiembrie 2006 şi experţii au urmărit 1770 de copii cu risc de apariţie a diabetului de tip 1 (copiii cu anumite gene ce predispun la apariţia bolii, sau cei care au un frate sau un părinte cu boala sunt cei la risc de a face diabet de tip-1).
Cercetătorii au verificat ulterior apariţia Insulitei Autoimune (IA) la toţi subiecţii.
Citeste continuarea pe andreilaslau.ro.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro