Activități pe care să le faci de Paște alături de copilul tău. Cei mici le vor adora!

paste 2024
Paște 2024

Află din rândurile următoare ce activități poți face de Paște alături de copilul tău, pentru a construi amintiri frumoase împreună.

Unul dintre cele mai impresionante cadouri pe care le-ai putea oferi copilului tău sunt tradițiile de sărbători. Cu siguranță cel mic nu doar că se va distra la momentul respectiv, ci își va aduce aminte cu drag în viitor, de aceste momente frumoase. Paștele este momentul ideal să te reconectezi cu familia și să vă petreceți timpul împreună. Descoperă în rândurile de mai jos cu ce activități te poți delecta alături de copilul tău, cu ocazia sărbătorilor:

Decorarea ouălor de Paște

Citește și: Ce înseamnă sărbătoare cu cruce albastră. Care este semnificația ei

Citește și: 10 moduri de a sărbători ziua de naștere a câinelui tău

Cea mai frumoasă tradiție de Paște este cea a vopsirii ouălor. Creștinii obișnuiesc să urmeze această tradiție în Vinerea Mare, însă alături de cei mici o poți face chiar cu câteva zile înainte de sărbătoare. Lasă-i să coloreze cum vor câteva ouă, pentru a își stârni creativitatea.

Nu vă limitați la ouăle clasice, deoarece poți să le decorezi foarte creativ, ajutându-te de tot felul de culori, pietricele sau alte accesorii. Cei mici adoră această activitate!

Căutarea ouălor de ciocolată

Această tradiție a devenit din ce în ce mai populară, chiar și la noi în țară. Tot ce trebuie să faci este să ascunzi prin casă sau prin curte ouă de ciocolată, pe care cei mici să le caute.

Acest joc poate fi extrem de amuzant, mai ales dacă sunt mai mulți copiii și fac o întrecere între cine a găsit cele mai multe ouă de ciocolată în propriul coșuleț.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Meșteșugul de Paște

Paște
Paște[Sursa foto: freepik]

Meșteșugul este o activitate excelentă de sărbători, deoarece aduce familia împreună și creează un moment relaxant.

Există o mulțime de lucruri pe care le poți crea alături de cei mici, de la iepurași din hârtie, la decorarea urechilor de iepuraș sau crearea unor obiecte de decor. Aceste amintiri vor rămâne mereu prezente în casa voastră și te va face să îți aduci aminte cu drag de momentele speciale petrecute alături de cei mici.

Mic dejun special

activitati de paste
Activități de Paște[Sursa foto: freepik]

Chiar dacă aveți o mulțime de bucate pregătite pentru Paște, cei mici au nevoie de diverse preparate ce îi uimesc.

O activitate perfectă pentru dimineața de Paște este gătitul împreună cu cel mic. Puteți pregăti împreună clătite în formă de iepuraș, pe care copilul să le decoreze cu fructe și ciocolată.

Jocuri alături de familie

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Deși cele mai multe familii se axează pe masa de prânz sau cină atunci când vine vorba de sărbători, nu trebuie să uităm că sunt importante și momentele speciale petrecute împreună. Așadar, organizați cu cei mici diverse jocuri, fie că este vorba de cele de societate sau de unele mai antrenante, în aer liber.

Prepararea unor deserturi speciale

Cozonacul și pasca sunt nelipsite de pe masa de Paște, însă copiii preferă dulciuri care să arate splendid.

De aceea, poți să găsești diverse rețete de prăjituri, fursecuri sau torturi și să le decorezi alături de el, în tematică de Paște. Furscurile în formă de iepuraș sunt o idee grozavă, dar și tortul de morcovi, pe care îl poți decora în diverse moduri alături de cei mici. Poți folosi chiar și figurine de ciocolată. Gătitul este o activitate excelentă pentru copii, deoarece îi ajută să fie mai responsabili și mai creativi.

Fotografii alături de familie

activitati de paste cu copiii
Activități de Paște cu cei mici[Sursa foto: freepik]

Sărbătorile sunt momente ideale cu cei dragi, de care ne vom aminti mereu. Fotografiile sunt esențiale pentru a ne aminti și în viitor de aceste momente frumoase. Pentru a evidenția sărbătoarea, puteți face alături de cei mici fotografii cu pijamale asortate de Paște, sau în timp ce faceți activitățile de mai sus. Cu siguranță peste ani de zile te vei emoționa când te vei uita peste imagini.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

De câte ori poți mânca ouă pe săptămână? Recomandarea specialistului

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies