Dani Oțil a oferit o serie de sfaturi pentru părinți.
Dani Oțil este fericitul tătic al unui băiețel în vârstă de 2 ani. Micuțul Tiago are doi părinți foarte grijulii, care se asigură ca acestuia să nu îi lipsească nimic, implicându-se activ în creșterea și educația lui. De când a devenit tată, viața prezentatorului TV s-a schimbat radical. Acesta a învățat să se adapteze la noi provocări și s-a documentat, construind o modalitate benefică prin care să-și crească copil.
Invitat în cadrul podcastului lui Iusti Fudulu, Dani Oțil a vorbit despre experiența sa de părinte și a oferit sfaturi prețioase cu privire la creșterea și educația copiilor.
Dani Oțil, comparație între generația părinților săi și tânăra generație de părinți
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Soțul Gabrielei Prisăcariu a pornit de la comparație între generația părinților săi și tânăra generație de părinți, care se axează mai mult pe emoțiile și sentimentele copilului.
Prezentatorul TV a ținut să precizeze că el se situează undeva la mijloc, oferindu-i lui Tiago dragostea de care are nevoie pentru a se dezvolta din punct de vedere emoțional, dar fiind și autoritar atunci când este cazul.« Dacă un copil e suit pe un pod și vrea să sară la de 15 m în apă, dar nu știm ce e în apa aia, dacă e mică, e mare, dacă s-a mai sărit, pe vremea mea apărea sigur un vecin și sigur cineva o știa pe mama.
Pe vremea mea era așa „Dă-te băi jos, că dacă te spun la maică-te o să dai de dracu”. Era simplu, era barometrul care îți spunea că ai depășit puțin măsura. Acum, în new parenting (nr. noul stil de a-ți educa copiii), dacă îl vezi pe ăla acolo zici „O, Tudorel, te aplaud pentru achievementul (nr. realizarea) tău. Faptul că ai ajuns acolo, atât de sus, nu sări, te rog să termini, înseamnă că premisele pe care ți-ai bazat logica cățărării pe acel vârf, dar rațiunea trebuie să domine acum”.
Cum îți crește Dani Oțil fiul
Dani Oțil este de părere că pentru a fi pregătit pentru provocările care apar de-a lungul vieții, copilul trebuie să fie pus în fața acestora încă de când este mic, astfel încât să capete curaj și încredere, modalitate prin care el însuși îl crește pe Tiago.
„ Copilul ținut foarte bine și în puf în casă, dacă a trecut de 17-18 ani, 19 și vede că i se spală ciorapii la timp, poate ai și guvernantă, Doamne ferește, poate ai și ajutor în casă, poate bunica stă cu voi, el intră într-un confort și își dă seama că nu mai are nevoie de lucrurile astea. Citeam de curând că psihologi nenumărați s-au pus de acord că un băiat devine bărbat numai când dă de greu și foarte greu .”