Adelina Pestritu isi face toate poftele in perioada sarcinii, iar deserturile pe care le savureaza sunt absolut delicioase.
Fosta prezentatoare tv si iubitul ei, Virgil, sunt in culmea fericirii de cand au aflat ca vor fi parintii unei fetite, iar frumoasa bruneta le-a dat fanilor de pe Facebook vestea cea mare printr-un mesaj emotionant.
Mai mult decat atat, in urma cu cateva saptamani Adelina a povestit, in cadrul emisiunii "Teo Show", ca partenerul ei de viata a cerut-o de sotie intr-un cadru romantic.
Fara sa-i dea prea multe explicatii, Virgil a invitat-o pe Ade, recent, la o plimbare...la
Influencerul a rostit un "DA" hotarat, cu ecou, iar de atunci protagonista noastra pluteste… Si cum starea emotionala a unui om se reflecta si pe chipul lui, viitoarea mamica pare din ce in ce mai frumoasa.
Cum era normal, Ade are pofte, pe majoritatea dintre ele vedeta impartasindu-le cu prietenii de pe retelele de socializare. De curand, bruneta s-a trezit cu gandul la un desert delicios. Este vorba despre celebra prajitura Pavlova, pe care aceasta a pregatit-o acasa, impreuna cu o prietena. Si cum toti admiratorii i-au cerut reteta, ne-am gandit sa le indeplinim dorinta.
Reteta prajitura Pavlova
Ingrediente Prăjitură Pavlova:
4 albuşuri proaspete
1 priză de sare extrafină
160 de grame de zahăr tos fin
1 plic de zahar vanilat sau
2 linguri de oţet de 9 grade
20 de grame de amidon de porumb
700 gr smântână pentru frişcă
2 linguri de zahăr pudră vanilat
fructe (căpşuni şi kiwi, piersici, zmeură, portocale etc.)
Opţional, un sos de fructe, eu am pregătit un sos din 100 de grame de căpşuni, 2 linguri de zeamă de lămâie şi linguri de zahăr tos
Preparare Prăjitură Pavlova:
Pavlova-cake e un desert pe cât de spectaculos şi gustos, pe atât de uşor de făcut.
Ceea ce durează cel mai mult este blatul de bezea, care necesită o uscare lentă la cuptor.1. Se porneşte cuptorul şi se încinge la 120 de grade Celsius. Albuşurile se bat spumă cu sarea, până se întăresc şi cresc în volum ca zăpada. Se adaugă zahărul tos treptat, în timp ce se bate în continuare cu mixerul la viteză mare; dacă folosiţi zahăr vanilat, se adaugă tot acum, extractul de vanilie, în schimb, se pune la final.
2. Aşezaţi în tava cuptorul o coală de hârtie de copt şi trasati un cerc cu diametrul de 22-26 cm.
3. Se dă bezeaua la cuptorul preîncins la 120 de grade Celsius. Se poate porni ventilaţia, ajută mult la uscarea bezelei.
Blatul este gata atunci când se desprinde cu uşurinţă de pe hârtia de copt şi asta durează cam 1,5 ore. Se lasă blatul să se răcească bine, bine de tot şi dacă va crăpa unde şi unde, nu e niciun bai, oricum se va acoperi cu frişca bătută.4. Smântâna pentru frişcă trebuie să fie foarte rece atunci când o batem, cel mai bine este să stea la frigider peste noapte. E nevoie de o smântână cu conţinut de minimum 32% grăsime. Se bate smântâna pentru frişcă rece până când începe să formeze creste la suprafaţă apoi se adaugă zahărul pudră vanilat şi se bate în continuare până se întăreşte bine. După ce s-a întărit, nu batem în continuare pentru că există riscul să se separe frişca în unt şi zer. Frişca bătută se distribuie într-un strat uniform deasupra blatului de bezea şi se dă la rece imediat.
Observaţie: În mod obişnuit, frişca se îndulceşte cu 1 lingură de zahăr pudră/250 grame de produs, dar în cazul reţetei de Pavlova avem nevoie de o frişcă mai slab îndulcită, pentru că bezeaua e foarte dulce.
5. În funcţie de cât de moale doriţi să fie blatul de bezea al desertului, acoperiţi-l cu frişcă mai devreme sau mai chiar înainte de momentul servirii. Umiditatea din frişcă va înmuia blatul cu atât mai mult cu cât timp stă în contact cu acesta, dar unii chiar preferă blatul de bezea care se transformă într-o cremă prin contact cu frişca. Alţii, dorind un blat cu o textură foarte crocantă, merg până la a-l izola de umiditatea din frişcă folosindu-se de o peliculă fină de ciocolată albă topită, aplicată pe suprafaţa blatului. Depinde de preferinţele fiecăruia.
De aceleaşi preferinţe depinde dacă se adaugă sau nu un sos de fructe. În Australia, deasupra stratului de frişcă se adăuga de obicei miez de "passion fruit". Eu nu am avut, aşa că am pregătit un coulis de căpşuni, dând în clocot toate ingredientele specificate pentru acesta şi apoi trecând sosul printr-o sită fină, pentru a separa sâmburii de pulpă şi suc.
6. Decorul de fructe e după fantezia fiecăruia. Eu am stropit prăjitura cu sosul de căpşuni, apoi am adăugat mure, coacăze roşii, felii de kumquat şi de kiwi.
…şi am finisat prăjitura cu felii de căpşuni proaspete şi frunzuliţe mentă. Poftă mare!