Adevarat sau fals? 16 motive pentru a folosi coaja de lamaie

Adevarat sau fals? 16 motive pentru a folosi coaja de lamaie
Adevarat sau fals? 16 motive pentru a folosi coaja de lamaie

Nu este un secret ca lamaia este perfecta pentru sanatate, dar stiati ca si coaja de lamaie este foarte sanatoasa? Iata cateva feluri in care puteti folosi coaja unei lamai. Coaja are aceleasi caracteristici ca ale lamaii, inclusiv abiltatea de a creste iminutatea organismului, scaderea colesterolului si in anumite cazuri, prevenirea cancerului. Dar coaja de lamaie protejeaza si impotriva infectiilor bacteriene si parazitilor.

 

Iata 16 moduri incredibile in care coaja de lamaie ajuta la mentinerea sanatatii dvs.

1. Cojile de lamaie contin mai multa vitamina C decat sucul de lamaie, ajutand la cresterea imunitatii.

2. Pe langa vitamina C, cojile contin si bioflavonoide care elimina in mod natural toxinele din corp.

3. Contin nutrienti naturali care ajuta la reglarea ficatului.

4. Produc hormoni care ajuta la o mai buna circulatie a sangelui.

5. Acidul citric din cojile de lamaie poate readuce stralucirea unghiilor. Tot ce trebuie sa faceti este sa frecati unghiile cu o coaja de lamaie.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

6. Cojile de lamaie pot fi folosite la spalatul vaselor. Pentru ca au in compozitie substante atibacteriene sunt o alternativa foarte potrivita la lichidele clasice de spalat vasele.

7. Le puteti folosi in masina de spalat pentru a creste eficacitatea lichidului de vase. De asemenea, vor da vaselor un miros prosapat.

8. Cojile sunt excelente pentru curatarea blatului de lemn din bucatarie. In special dupa ce ati taiat ceapa sau usturoi pe el.

9. Le puteti pune in ulei pentru a obtine o aroma deosebita. Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti cateva coji in uleiul incins.

10. Cojile pot fi o metoda naturala de indepartare a dăunătorilor. doar puneti coji de lamaie in locurile pe unde intra furnicile in casa dvs si nu veti mai avea probleme.

11. Consumul cojilor de lamaie ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi din organism care duc la imbatranire, inflamatii si cancer.

12. Contin limonene si slavestrol Q40, doua substante care ajuta in lipta impotriva cancerului.

13. Cojile de lamaie sunt foarte bune pentru ten. Acidul din ele ajuta la eliminarea celulelor moarte din piele care imbacsesc tenul si duc la aparitia acneei.

4. Pot fi folosite ca un balsam de par natural, care va da rezultate mai bune decat orice produs din magazin. Luati coaja de la 2-3 lamai si puneti-o intr-un borcan plin cu otet. Lasati cojile sa se macereze 10 pana la 14 zile.

Apoi adaugati o ligurita din lichidul obtinut intr-o cana de apa si folositi-l la dus ca pe un balsam obisnuit.

15. Cojile de lamaie pot fi folosite alaturi de alte citrice uscate pentru a obtine, in casa, pudra de vitamina C. Veti obtine nu doar vitamina C in stare pura ci si enzimele din coaja, care de obicei nu se gasesc in pastilele de la farmacie.

16.

Cojile pot fi tranformate in condimente foarte bune. Uscati in cuptor cojile, si apoi le puteti folosi pentru a condimenta carnea de pui, peste sau porc.

sursa: buynongmoseeds.com



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Un actor a câștigat primul mare premiu de 50.000 de lei la "The Floor"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Motivul pentru care Stela Enache este dezamăgită de Ștefan Bănică Jr.: ”A cântat piesa cu Oana Sîrbu”

Larisa Uță îl acuză pe Alin Oprea că nu dă dovadă de un tată mândru de copiii lui: „Tu dai în băiatul tău în ziua nunții și eu plâng toată noaptea.”

Robert spune adevărul în Gală și uimește concurenții! „Nu am venit aici să-mi găsesc iubită”. Cum reacționează Giuly la declarațiile iubitului ei

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies