Adevarata pasta de rosii: acesta este secretul celui mai bun bulion, fara conservanti!

Adevarata pasta de rosii: acesta este secretul celui mai bun bulion, fara conservanti!
Adevarata pasta de rosii: acesta este secretul celui mai bun bulion, fara conservanti!

Pasta de roşii din supermarket păleşte în faţa unui preparat simplu, gustos şi adevărat pregătit în casă, după reţeta bunicii.

Ingrediente:

Cantităţi egale de ardei gras roşu (sau kapia) şi pătlagele roşii un mănunchi generos de tulpini de ţelină cu frunze cu tot piper şi sare  grunjoasă după gust, în funcţie de soiul de roşii folosit, opţional zahăr, dacă roşiile sunt mai acrişoare.

"Eu la 26 de kg. roşii şi ardei am folosit 300 grame de zahăr, 5 linguri de sare grunjoasă, 4 foi de dafin şi 2 linguri de piper proaspăt măcinat", spune gospodina.

Mod de preparare: Jumătate din cantitatea de ardei se coace. Se curăţă de cotoare şi se fac fâşii ardeii copţi, se lasă deoparte. Apoi se spală, se curata de cotoare atât roşiile cât şi ardeii rămaşi, se scurg bine în strecurătoare, după care se dau prin maşina de tocat. Se toacă inclusiv ardeiul copt. Tot amestecul se pun într-un vas şi se aşează la foc.

Când începe să dea în clocot se pune mănunchiul de ţelină legat cu sfoară alimentară şi se lasă să fiarbă bine în vasul cu bulion, atât cât să-şi lase aroma, apoi se scoate cu o spumiera şi se aruncă.

Citeste continuarea pe Adevarul.ro.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cum recunosti un bulion de rosii de calitate! Fii atenta la aceste detalii!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies