Cand Dumnezeu a creat "otrava" a pus-o la pachet cu antidotul...este o sintagma amuzanta din cartile de nutritie care se refera la fructoza. Da, fructoza, celebrul zahar din fructe, atat de natural si de putin sanatos.
"Stiu ca o atrag indignarea cu aceasta afirmatie insa consider ca e necesar, pentru cei ce vor sa stie, sa spun care e realitatea. Voi alegeti!
Fructoza, carbohidratul din fructe, e diferita de glucoza, carbohidratul din amidon. Daca glucoza poate fi folosita de orice celula( ficat, creier, muschi) si transformata in energie, fructoza se metabolizeaza exclusiv in ficat. Si desi noi mancam un carbohidrat, in organism el se comporta ca o grasime.
Fructoza este echivalentul alcoolului, care coincidenta, e fructoza fermentata!
Adica fructoza duce la obezitate, acumulare de grasime pe abdomen, rezistenta la insulina si bolile din cortegiul sindromului X metabolic.
In ce gasim fructoza? In fructe, zahar, miere, sirop de porumb, sirop de agave si toti agentii de indulcire. Care e talcul povestii? Singura sursa de fructoza pe care o mai consumam ca atare, asa cum a lasat-o Dumnezeu sunt fructele.
Si pentru ca in fructe fructoza e pusa la pachet cu multa apa si fibre, efectul ei negativ e neutralizat. Daca am manca trestia de zahar si boabele de porumb ca atare, fructoza din ele ar fi inofensiva.
Deci natura, in perfectiunea ei, nu greseste. Noi, oamenii, insa gresim cand credem ca e totuna sa mananci fructele ca atare sau sa le transformi in suc.
Indemnul meu ar fi sa va tineti la distanta de toti agentii de indulcire, nu e niciunul mai bun sau mai sanatos. Si sa consumati "dulcele" sub forma de fructe. Intregi si mestecate, nu baute cu paiul!", scrie medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.
"Stiu ca o atrag indignarea cu aceasta afirmatie insa consider ca e necesar, pentru cei ce vor sa stie, sa spun care e realitatea.
Voi alegeti!
Fructoza, carbohidratul din fructe, e diferita de glucoza, carbohidratul din amidon. Daca glucoza poate fi folosita de orice celula( ficat, creier, muschi) si transformata in energie, fructoza se metabolizeaza exclusiv in ficat. Si desi noi mancam un carbohidrat, in organism el se comporta ca o grasime. Fructoza este echivalentul alcoolului, care coincidenta, e fructoza fermentata!
Adica fructoza duce la obezitate, acumulare de grasime pe abdomen, rezistenta la insulina si bolile din cortegiul sindromului X metabolic. In
ce gasim fructoza? In fructe, zahar, miere, sirop de porumb, sirop de agave si toti agentii de indulcire. Care e talcul povestii? Singura sursa de fructoza pe care o mai consumam ca atare, asa cum a lasat-o Dumnezeu sunt fructele. Si pentru ca in fructe fructoza e pusa la pachet cu multa apa si fibre, efectul ei negativ e neutralizat. Daca am manca trestia de zahar si boabele de porumb ca atare, fructoza din ele ar fi inofensiva.
Deci natura, in perfectiunea ei, nu greseste. Noi, oamenii, insa gresim cand credem ca e totuna sa mananci fructele ca atare sau sa le transformi in suc. Indemnul meu ar fi sa va tineti la distanta de toti agentii de indulcire, nu e niciunul mai bun sau mai sanatos. Si sa consumati "dulcele" sub forma de fructe. Intregi si mestecate, nu baute cu paiul!",
scrie medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook. Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro