Exista preconceptia ca bananele ingrasa, din cauza ca in cazul celorlalte fructe, substantele nutritive se afla fie in coaja, fie in pulpa, fie in seminte.
Foarte multi medici nutritionisti condamna bananele deoarece raspunsul la insulina este foarte rapid atunci cand sunt consummate
Cel mai bine este sa ne uitam la indicele glicemic, deoarece, cu cat un aliment se descompune in zahar pe care il preia sangele mai repede cu atat este mai bogat caloric si mai putin nutritiv. Alimentelele care au indicele 75 sunt considerate bogate caloric, iar de asta, se transforma mult mai rapid in zahar fata de banane care au un aport glicemic scazut: 62.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Beneficii
• Bananele reduc riscul de infarct, cancer si diabet
Zaharul din ele este rafinat si nu procesat ca cele din alimentele din comert. De aceea, bananele pot fi consumate dupa exercitii fizice intense deoarece contin proteine sau se pot face prajituri, spre exemplu, celebrele clatite.
Sursa: www.doctorulzilei.ro