Cand tii regim, printre primele alimente pe care le excluzi din meniu sunt cartofii.
Totusi, anumite studii spun ca lucrurile nu sunt asa de simple si ca ceea ce conteaza este cati cartofi mananci si cum ii gatesti.
Potrivit unui studiu american, cartoful nu poate fi rezumat doar la indicele glicemic. El este o buna sursa de potasiu, de vitamina C si vitamina B6. Pentru a cobori indicele glicemic al cartofilor, ei pot fi asociati cu peste sau cu un ulei sanatos, cum ar fi uleiul de masline.
Grasimile si proteinele fiind absorbite lent de care organism, incetinesc si digestia cartofilor si, implicit, incarcatura lor glicemica.
Pentru supraponderali si obezi, cartofii pot fi periculosi, daca sunt consumati in exces. Sensibilitatea la insulina poate fi slabita si se poate intampla ca organismul sa nu stie sa digere corect cantitati prea mari de alimente amidonoase, printre care si cartofii.
Totul tine deci de cantitatea de cartofi consumati.
Un singur aliment in plus sau in minus nu poate ruina un regim de slabire. Chiar si cei care au tinut regim si au mancat cartofi de cateva pe saptamana au reusit sa slabeasca. Totul tine de modul de a gati cartofii si de tipul de proteine cu care ii asociezi.
Medicii recomanda cartofii la cuptor, caci prin fierbere isi pot pierde din vitamine.
De asemenea, este recomandat sa speli bine cartofii si sa ii gatesti cu tot cu coaja, daca sortimentul permite. Asta pentru ca in coaja se gasesc fibre, foarte bune pentru digestie.
Sursa: Curademiere.ro
Totusi, anumite studii spun ca lucrurile nu sunt asa de simple si ca ceea ce conteaza este cati cartofi mananci si cum ii gatesti.
Potrivit unui studiu american, cartoful nu poate fi rezumat doar la indicele glicemic.
El este o buna sursa de potasiu, de vitamina C si vitamina B6. Pentru a cobori indicele glicemic al cartofilor, ei pot fi asociati cu peste sau cu un ulei sanatos, cum ar fi uleiul de masline. Grasimile si proteinele fiind absorbite lent de care organism, incetinesc si digestia cartofilor si, implicit, incarcatura lor glicemica.
Pentru supraponderali si obezi, cartofii pot fi periculosi, daca sunt consumati in exces.
Sensibilitatea la insulina poate fi slabita si se poate intampla ca organismul sa nu stie sa digere corect cantitati prea mari de alimente amidonoase, printre care si cartofii.
Totul tine deci de cantitatea de cartofi consumati. Un singur aliment in plus sau in minus nu poate ruina un regim de slabire. Chiar si cei care au tinut regim si au mancat cartofi de cateva pe saptamana au reusit sa slabeasca.
Totul tine de modul de a gati cartofii si de tipul de proteine cu care ii asociezi.
Medicii recomanda cartofii la cuptor, caci prin fierbere isi pot pierde din vitamine. De asemenea, este recomandat sa speli bine cartofii si sa ii gatesti cu tot cu coaja, daca sortimentul permite. Asta pentru ca in coaja se gasesc fibre, foarte bune pentru digestie.
Sursa:
Curademiere.ro Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro