Un studiu realizat de o echipa de experti de la Asociatia Pro Consumatori (APC) a scos la iveala nereguli grave cu privire la ciorba de burta din plic sau conserve.
Potrivit expertilor APC, acest produs nu poate fi numit ciorba de burta pentru ca „in compozitia acestuia nu se regasesc doua ingrediente de baza ale acestui produs traditional si anume burta de vita si supa de oase”.
Totodata, APC sustine ca aceste preparate contin si compusi chimici periculosi, care pot provoca reactii alergice, dureri de cap, ameteala sau greata.
Nici ciorba de burta comercializata la conserve nu respecta intocmai reteta produsului.
Astfel, in urma analizei sortimentelor de ciorba de burta la conserva, doar 33% de sortimente respecta reteta traditionala. Specialistii au descoperit ca in astfel de preparate exista si o cantitatre mare de sare, intre 4,8 grame si 5,33 grame per portie.
Sursa: StirileKanald.ro
Potrivit expertilor APC, acest produs nu poate fi numit ciorba de burta pentru ca „in compozitia acestuia nu se regasesc doua ingrediente de baza ale acestui produs traditional si anume burta de vita si supa de oase”.
Nici ciorba de burta comercializata la conserve nu respecta intocmai reteta produsului.
Astfel, in urma analizei sortimentelor de ciorba de burta la conserva, doar 33% de sortimente respecta reteta traditionala. Specialistii au descoperit ca in astfel de preparate exista si o cantitatre mare de sare, intre 4,8 grame si 5,33 grame per portie.
Un studiu realizat de o echipa de experti de la Asociatia Pro Consumatori (APC) a scos la iveala nereguli grave cu privire la ciorba de burta din plic sau conserve.
Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă
Diana Puiu21 noiembrie 2024Actualizat: 21 noiembrie 2024, 17:43