Rosiile sunt extraordinare intr-o cura de slabire, scad pofta de mancae diminuand nivelul de grelina, cu un continut mare de apa si fibre, iar din punct de vedere al caloriilor, o rosie medie are in jur de 20 calorii.
Insa, in combinatie cu branza ar putea aduce cateva kilograme in plus. Iata ce ne sfatuieste nutritionistul Mihaela Bilic.
”Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decât roşiile cu brânză…fără pâine, o să spuneţi, ca să nu ne îngraşăm:( Problema e că nu pâinea îngraşă (sau nu la fel de tare) precum brânza. Şi când spun brânza mă refer la orice tip de brânzeturi, indiferent de cât sunt de sărate: caş şi telemea proaspătă, telemea veche (maturată), mozzarella, caşcavaluri, brânza de burduf sau frământată.
Deşi conţine la fel de multe proteine ca şi carnea si peştele, în brânzeturi avem de 3 ori mai multă grăsime. În plus o felie de brânza de 100g o mănânci într-o clipă, la carne e mai mult de mestecat.
Apropo de gramaj, porţia corecta de brânză e de 70g, adică acele pachete ridicol de mici de la supermarket conţin 3 porţii!!
Unde sunt vremurile în care cumpărai brânza cu calupul? Acum asist la o adevărată conspiraţie a producătorilor, parcă si-au propus cu toţii să ne înveţe ce înseamna porţia corectă! O felie mare cât palma si
E spre binele nostru, credeţi-mă! E uşor sa mănânci prea multă brânză dacă bucata e mare. Aşa, cu pachetul mic, eşti mai atent. Nu de alta dar brânza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de bază, care se mănâncă cu sutele de grame. Brânza e un răsfăţ, un condiment, un ingredient al mâncării. Şi da, puteti mânca fără grijă roşii cu brânză, cu condiţia ca roşiile sa ocupe 80% din farfuria voastră.
Cu alte cuvinte puneţi câteva cubuleţe de brânză peste un castron de roşii. Si atenţie la ulei, brânza are deja grăsimea inclusă!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.