Aproape nelipsit astazi din majoritatea bucatariilor, cuptorul cu microunde este totodata si unul dintre cele mai controversate obiecte electrocasnice.
Potrivit The Conversation, nu exista nici un studiu care sa sustina presupusele pericole ale gatitului la microunde.
Principalul argument negativ adus metodei de preparare a hranei in cuptorul cu microunde este ca radiatiile emise de acesta ar distruge nutrientii. Insa, dupa cum subliniaza sursa citata, orice alimente crude care trec printr-un proces termic — de incalzire sau de racire — sufera o modificare a proprietatilor, atat fizice cat si chimice si nutritionale.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
VIDEO Cum sa faci gem la microunde? Incearca si tu!
Un studiu care a comparat legumele fierte la microunde, precum varza, morcovii, conopida si spanacul, cu cele preparate in oala cu presiune a descoperit ca cele din urma au pierdut mai multe fibre insolubile — benefice pentru sistemul digestiv.
VIDEO Pe asta sigur nu o stiai! Cum iti cureti cuptorul cu microunde folosind un singur fruct!
Prepararea rapida in cuptorul cu microunde poate contribui la o mai buna retinere a vitaminei C in legume, mai arata sursa citata.
Citeste mai multe aici.