Iaurtul, aliment cu insemnate proprietati nutritive folosit ca atare sau pentru a pregati delicioase deserturi si sosuri, este inconjurat de numeroase mituri.
Contrar alimentelor care ingreuneaza digestia, iaurtul stimuleaza acest proces datorita actiunii probioticelor. Iaurturile cu Lactobacillus ajuta la absorbtia substantelor nutritive echilibrand flora intestinala. Iar daca este vorba despre iaurturi fara lactoza, organismul va fi scutit de munca de a 'scinda' lactoza (in glucoza si galactoza) si, prin urmare, digestia va fi si mai usoara.
Sursa
Contrar alimentelor care ingreuneaza digestia, iaurtul stimuleaza acest proces datorita actiunii probioticelor.
Iaurturile cu Lactobacillus ajuta la absorbtia substantelor nutritive echilibrand flora intestinala. Iar daca este vorba despre iaurturi fara lactoza, organismul va fi scutit de munca de a 'scinda' lactoza (in glucoza si galactoza) si, prin urmare, digestia va fi si mai usoara.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro