Multi oameni taie portiunile cu mucegai ale alimentelor pe care le-au uitat demult in frigider sau bucatarie, fiind convinsi ca pot sa consume bucatile ramase care nu par atinse de ciuperci. Cat de corect este?
Specialistii sunt ca este incorect, deoarece mucegaiul este ceva mai mult decat cel de pe suprafata painii sau de pe fructele invechite. Se pare ca portiunile colorate, vizibile cu ochiul liber sunt sporii sau particule minuscule care dau mucegaiului culoare. Restul mucegaiului, ramurile si radacinile sale dificil de sesizat si, uneori, se duc profund in produs.
Pentru a preveni invadarea produselor alimentare cu mucegai puteti face urmatoarele:
1.
Acoperiti produsele alimentare pentru a nu permite sporilor de mucegai din aer sa se aseze pe alimente;
2. Utilizati containere de depozitare pentru produse alimentare perisabile si pastrati-le in frigider in mod corespunzator.
3. Alimentele ramase trebuiesc utilizate in termen de pana la trei, patru zile.
Sursa
Specialistii sunt ca este incorect, deoarece mucegaiul este ceva mai mult decat cel de pe suprafata painii sau de pe fructele invechite.
Se pare ca portiunile colorate, vizibile cu ochiul liber sunt sporii sau particule minuscule care dau mucegaiului culoare. Restul mucegaiului, ramurile si radacinile sale dificil de sesizat si, uneori, se duc profund in produs.
Pentru a preveni invadarea produselor alimentare cu mucegai puteti face urmatoarele:
1. Acoperiti produsele alimentare pentru a nu permite sporilor de mucegai din aer sa se aseze pe alimente;
2.
Utilizati containere de depozitare pentru produse alimentare perisabile si pastrati-le in frigider in mod corespunzator.
3. Alimentele ramase trebuiesc utilizate in termen de pana la trei, patru zile.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro