In ultimii ani, popcornul clasic (din porumb de floricele), facut pe aragaz, in tuci, a fost inlocuit de popcornul la microunde.
Mai multi medicii au ajuns la concluzia ca popcornul la microunde ne afecteaza sanatatea dupa ce au dignosticat cu diverse boli mai multi pacienti care consumau zilnic mai multe pungi de floricele cu diverse arome.
Unul dintre pacienti a venit la medic cu grave probleme respiratorii. Bolnavul consuma zilnic mai multe pungi de floricele de porumb cu aroma de unt, care prin prepararea la cuptorul cu microunde emanau o substanta aromata numita diacetil.
Potrivit unui expert american, popcornul nu se „opreste” numai la plamani, respectiv floricelele la punga, facute la microunde, pun in pericol fertilitatea.
Ce contine, de fapt, laptele de soia! Nu vei mai cumpara niciodata!
In plus, in cadrul testelor pe animale s-a demonstrat ca substantele pe care le contine popcornul la punga, combinate, pot cauza cancer la ficat, cancer testicular sau pancreatic.
In plus, in urma unui studiu realizat in cinematografele din SUA, a rezultat ca o punga de popcorn de marime medie si o bautura contin aproximativ 1.600 de calorii.