Adevărul despre tratamentul cu keratină. Avantajele și dezavantajele acestei metode de îngrijire a părului

adevarul despre tratamentul cu keratina
Adevărul despre tratamentul cu keratină. Avantajele și dezavantajele acestei metode de îngrijire a părului

Multe persoane își doresc să aibă un păr mai sănătos și ajung să apeleze la tratamentul cu keratină. Însă știați care este adevărul despre acest tratament?

Aflați din rândurile următoare ce reprezintă mai exact tratamentul cu keratină, dar și care sunt atât avantajele, cât și dezavantajele acestui tratament. În plus, descoperiți și care este adevărul cu privire la acest tratament cu keratină, dacă este sau nu benefic pentru părul nostru.

 

Ce este tratamentul cu keratină

Vestitul tratament cu keratină reprezintă un tratament care este semi-permanent, utilizat pentru îndreptarea părului.

Acest tratament vizează în mod special cuticula sau stratul extern al firului de păr.

În cazul tratamentului cu keratină, care este cunoscută în mod deosebit mai ales datorită nenumăratelor sale proprietăți de regenerare a părului, se amestecă cu diferite cantități de formaldehidă. Aceasta din urmă, este utilizată pentru a fixa, întări și îndrepta firul de păr. În momentul în care veți începe să utilizați acest tratament, vor fi eliminate așa numitele „neajunsuri” ale părului deteriorat, dar și electrizarea.

În comparație cu tratamentul de îndreptare a părului japonez, tratamentul cu keratină nu va modifica structura internă a firului de păr, deoarece este o soluție temporară. Prin urmare, aceasta va ține cu până la 3-6 luni. Timp în care, părul va reveni treptat la textura naturală.

avantajele tratamentului cu keratina

Citeste si: Top 5 influenceri din România

 

Avantajele tratamentului cu keratină

Unul dintre avantajele acestui tratament cu keratină este legat de faptul că keratina va netezi celulele care se suprapun pentru a forma firele de păr, prin urmare, părul va deveni mult mai manevrabil și mai puțin electrizat. Acesta va avea un aspect mai lucios și mai sănătos și datorită faptului că prin intermediul keratinei se vor reduce considerabil aspectul vârfurilor despicate, prin lipirea temporară a părului.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Un alt avantaj al acestui tratament cu keratină este reprezentat de rezultatele pe care le deține, bineînțeles, dacă veți avea și grijă de modul în care trebuie să fie menținut. Atâta timp cât veți avea grijă de acest tratament și nu vă veți spăla părul în mod frecvent, atunci tratamentul cu keratină poate dura cu până la 6 luni.

Se recomandă să vă spălați părul de 2-3 ori pe săptămână, pentru ca tratamentul să își facă efectul cu adevărat. 

este sau nu benefic tratamentul cu keratina pentru par

Citeste si: Sfaturi de frumusețe care îți salvează tenul. „Cel mai important pas în rutina de îngrijire consider că este demachierea"

Prin intermediul tratamentului cu keratină, părul va deveni mult mai ușor de manevrat, în special dacă părul este unul încrețit sau gros. 

De asemenea, dacă vă veți încălzi în mod constant părul, veți putea observa că datorită tratamentului cu keratină, părul se va usca mult mai repede. A fost chiar estimat timpul de uscare, fiind redus la mai mult de jumătate din timpul obișnuit. Totodată, părul poate deveni mult mai sănătos și puternic, odată cu folosirea acestui tratament, pentru că îl veți usca direct în aer, fără să mai folosiți căldura, care deseori, îl poate deteriora.

Tratament cu keratină poate întări și fortifica părul, astfel încât acesta nu se va mai rupe atât de ușor. Prin urmare, datorită acestui avantaj al tratamentului, părul va crește mai repede, iar vârfurile nu se vor mai rupe, așa cum se întâmpla înainte de începerea acestui tratament.

keratina wikipedia

Citeste si: Masca de față cu bicarbonat pentru riduri, care face minuni. „Bicarbonatul de sodiu te poate ajuta sa scapi de cosurile inestetice, de punctele negre, de aspectul de par gras"

 

Principalele dezavantaje ale tratamentului cu keratină

  • NU  trebuie utilizat tratamentul cu keratină, dacă părul este mult prea deteriorat pentru a suporta căldura plăcii de îndreptat părul, din cauza faptului că este decolorat prea des sau structura firului de păr este destul de fină
  • NU  trebuie utilizat tratamentul cu keratină, dacă vă aflați printre persoanele care sunt însărcinate, au un scalp sensibil sau sunt predispuse la alergii

Există totodată și o întreagă controversă apărută din cauza unui ingredient care există în acest tratament cu keratină, numit formol sau metilen glicol, care la căldura emisă de placa de păr, se transformă în formaldehidă. Această substanță este asociată cu diferite tipuri de cancer.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Cu toate acestea, producătorii acestor tratamente cu keratină  asigură consumatorii că nivelurile acestei substanțe din produs sunt sigure și în conformitate cu OSHA. Acest tratament se utilizează  DOAR  în condiții adecvate de siguranță, mai exact în saloanele specializate. Prin urmare, nu reprezintă un pericol.

ce este tratamentul cu keratina

Citeste si: Obține programări online la coafor, cu o aplicație dedicată

 

Adevărul despre tratamentul cu keratină. Este sau nu benefic pentru păr?

Tratamentul cu keratină poate să fie benefic pentru păr, și în momentul în care veți opta pentru un tratament care va conține produse puțin mai costisitoare. În caz contrar, riscați ca substanțele chimice din produsele utilizate într-un tratamentul cu keratină mai ieftin, să vă afecteze părul, fiind destul de dăunătoare. Prin urmare, dacă vă doriți un tratament cu keratină cât mai bun și de lungă durată, alegeți un salon care are recenzii bune și un stilist care știe ceea ce face, prin urmare și un tratament bun, deși puțin mai scump.

Acest tratament cu keratină  reprezintă o opțiune numai bună pentru a înlocui îndreptarea zilnică a părului, procedură ce face parte dintre cele mai dăunătoare pentru păr. Prin urmare, acest tratament este o opțiune mult mai sănătoasă pentru tine, dar și pentru părul tău.

principalele dezavantaje ale tratamentului cu keratina

Citeste si: NOTEAZĂ: Tehnici de machiaj pentru începători



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cu ce se spală bureții de machiaj. Care sunt etapele pentru acest proces?

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies