Adevărul despre vitamina C

Care sunt beneficiile vitaminei C

Pentru o viață sănătoasă, organismul nostru are nevoie de un echilibru, atât din punct de vedere alimentar, hormonal, cât și al activității fizice. Vitaminele au un rol extrem de important în viața fiecărui om, iar carențele de vitamine pot duce la dezechilibre majore.

În cadrul unei emisiuni, doctorul cardiolog Cezar a explicat cât de importantă este vitamina C, dar și cum putem beneficia mai mult de ea.

Amestecul minune, plin de vitamina C

Cât de eficientă este cătina  [Sursa foto: Freepik]

Citește și: 10 sfaturi pentru o viață mult mai sănătoasă

În ultima perioadă, tot mai multe persoane își iau aportul de vitamine din diverse suplimente alimentare. Totuși, este esențial să beneficiem de vitamine într-un mod natural, plin alimentație. Doctorul a recomandat consumul de cătină cu miere, dimineața pe stomacul gol, pentru un aport considerabil de vitamina C.

Cu toate că se spune că lămâia este alimentul cel mai bogat în vitamina C, se pare că acest amestec este mult mai eficient pentru sănătatea organismului.

„Cătină cu miere, dimineața pe stomacul gol, face minuni. Este într-adevăr o bomă de nutrienți, mult mai bogată decât lămâia. Lămâia ar trebui detronată ca și simbol al vitaminei C. Cătina are de peste 10 sau chiar 50 de ori mai multă vitamina C decât lămâia. Este ok și congelată, se păstrează nutrienții.”, a declarat specialistul.

Care sunt beneficiile vitaminei C

Ce rol are vitamina C [Sursa foto: Freepik]

Această vitamină are numeroase vitamine, atât pe perioada în care persoanele se confruntă cu o afecțiune, cât și în viața de zi cu zi.

Doctorul a precizat că vitamina C contribuie la fertilitate.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

„Ajută și la fertilitate.Sunt studii care arată că cei care încercau să aibă copii, după ce au început să consume vitamina C în doze mari, au reușit doamnele să rămână însărcinate și să facă copii. În condiții de stres și de boală acută, injecția cu vitamina C ajunge exact la țintă. Cantitatea de vitamina C dintr-un produs alimentar nu are cum să fie atât de mare ca cea dintr-o injecție.”, a povestit medicul.

Vitamina C poate deveni aliatul perfect împotriva bolilor, contribuind la starea de bine a organismului. Cu toate acestea, nu este recomandat să exagerăm cu consumul de produse ce conțin vitamina C.

„Omul, maimuțele și încă câteva specii, nu produc această vitamină. În modernitate, când mâncăm totul din cutie, vitamina C se degradează foarte ușor, atât la temperatură, cât și în timpul depozitării. Vitamina C este o substanță care se produce din glucoză. De aceea, persoanele care consumă foarte mult zahăr, diabeticii, au cantitatea mare de glucoză în sânge și în loc să intre Vitamina C, intră mai mult zahărul. Produsele care conțin vitamina C, dar care conțin și zahăr, nu sunt bune.”, a declarat medicul cardiolog.

Doctorul Cezar a explicat că nu trebuie să consumăm vitamina ce după ce am mâncat, în special dacă masa s-a bazat pe carbohidrați, deoarece aceste alimente cresc zahărul din sânge.

Cât de eficientă este vitamina C

Sfaturi despre vitamina C [Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum slăbești 5 kilograme în 14 zile ţinând dieta cu avocado

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Studiile arată că persoanele care au un nivel optim de vitamina C în corp, sunt mai rezistente împotriva virușilor și chiar trec cu o mai mare ușurință prin boală. Acest ingredient are extrem de multe beneficii, însă este important ca fiecare să își ia acest aport din alimentație.

„Vitamina C reduce durata spitalizării, reduce hemoragiile, scade timpul de vindecare al rănilor. Vitamina C este implicată în producția colagenului. Deficitul este relativ, iar vitamina C nu este peste tot la fel, în sânge este cantitatea cea mai mică. Cel mai mare depozit este masa musculară. De aceea, oamenii care fac sport și care au masa musculară dezvoltată, au și o rezervă de nutrienți, printre care și vitamina C. De asta cei mai fragili, mai atrofiați sunt mai vulnerabili în fața bolilor., a explicat medicul cardiolog.

 

 

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Câte cafele se recomandă să se bea într-o zi

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină