Intre anii 2001 si 2014 s-a inregistrat o crestere semnificativa a cererii pentru modificarea estetica a labiilor, mai exact de a le micsora sau de a le aduce la o marime egala in situatiile in care una dintre acestea se dezvolta excesiv, interventie cunoscuta sub denumirea de labioplastie.
Conform unui studiu efectuat de Servicul National de Sanatate din Marea Britanie, clinicile de chirurgie estetica au inregistrat intre 2001 si 2010 cresteri si de 80% pentru labioplastii, iar acest tip de interventie se afla in continuare pe un trend ascendent, noteaza Daily Mail.
Chirurgul estetician Miles Berry subliniaza ca desi poate sa para doar un moft, multe dintre femeile interesate de acest tip de interventie se confrunta cu probleme serioase, care se reflecta asupra vietii lor sexuale, a vietii de zi cu zi, iar in unele cazuri si a vietii profesionale.
Medicul a precizat ca a vazut cazuri in care femeile nu pot practica anumite sporturi din cauza durerilor pe care le acuza in zona genitala, urmare a dezvoltarii excesive a labiilor. Altele se feresc sa apara in costum de baie la plaja sau la piscina de teama ca ar putea sa fie puse intr-o situatie jenanta.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Din acelasi motiv, alte femei renunta sa ramana goale in fata sotilor sau a iubitilor si nu se pot bucura
Contrar felului in care sunt percepute femeile care apeleaza la o astfel de interventie estetica, acestea nu aleg o astfel de cale din vanitate, influentate de felul in care arata in zona intima actritele din filme porno, ci pentru ca se confrunta cu suferinte cat se poate de reale.
Labiile mari variaza ca marime si forma, de la femeie la femeie, iar unele reprezentante ale sexului frumos sunt nefericite cu ceea ce le-a inzestrat natura, chiar daca din punct de vedere anatomic medicii le considera perfect normale.
Interventia chirurgicala presupune reducerea dimensiunii labiei minora, eventual aducerea lor la o dimensiune apropiata de labia majora (labiile aflate la exterior), iar acest lucru se realizeaza prin indepartarea excesului de tesut cu ajutorul unui bisturiu sau a laserului.
In ciuda beneficiilor, medicul avertizeaza ca nu exista suficiente studii referitoare la riscurile presupuse de o astfel de interventie pe termen scurt si lung.
Sursa: www.adevarul.ro