Adidași de alergare pentru fete: cum să-i alegi

Adidași de alergare pentru fete: cum să-i alegi
Adidași de alergare pentru fete: cum să-i alegi

Ajută la pierderea în greutate, îmbunătățește starea de spirit și este bun pentru creier și inimă. Alergarea este un sport care poate fi practicat în orice vreme și la orice vârstă, dar întotdeauna cu precauția pe care o merită. Pentru a începe să alergi, ai nevoie doar de adidași de alergat. Pe care să alegi pentru a te bucura din plin de acest sport?

Gama largă de adidași de fete te poate înnebuni. De ce ar trebui să țineți cont atunci când vă alegeți perechea? Vă sfătuim ce adidași de alergare pentru fete ar trebui să alegeți pentru a vă bate recordurile personale. 

Ce adidași sunt buni pentru alergat? 

Un adidas care are mărimea potrivită pentru tine. Și nu este vorba doar de lungime și lățime. Un element foarte important la care ar trebui să fii atent este mișcarea pe care o face piciorul tău când vine în contact cu solul. Potrivirea adidasului în acest sens va asigura nu numai confort, ci și vă va proteja de răni. 

Benzi de rulare neutre 

Oamenii care au o amprentă neutră se află într-o situație ideală. Această mișcare este cea mai sigură pentru persoana care practică alergarea. Această amprentă răspunde la o mișcare naturală care începe cu sprijinul cu partea exterioară a gleznei pentru a trece ulterior la o ușoară pronație care este exercitată de mijlocul piciorului și împingerea sau decolarea ulterioară efectuată de primul și al doilea metatarsian. Sarcina adidașilor bine potriviți este tocmai de a urma această mișcare. Prin urmare, a nu avea o amprentă neutră nu înseamnă că nu poți începe să alergi: pur și simplu alege adidașii potriviti și începe să te antrenezi! 

Pronator 

Dacă la deplasarea greutății corpului de la călcâi la vârful piciorului, glezna se înclină spre interior, ai o amprentă pronată. Persoanele care pronează au tendința de a-și aduce picioarele împreună atunci când merg, așa că fac pasul cu interiorul piciorului. Adidașii de alergare pentru pronatori trebuie să aibă elemente de stabilizare în interiorul pantofului. Mersul instabil asociat cu acea mișcare poate provoca dureri în coloana vertebrală și în articulațiile șoldului și genunchiului. 

Benzi de rulare supinate 

Supinația are de-a face cu înclinarea gleznei spre exterior și un pas cu impact mai mare în exteriorul piciorului. Persoanele cu o arcadă plantară pronunțată și inflexibilă tind să aibă acest tip de amprentă. Adidașii de alergare pentru supinatori trebuie să ofere o amortizare foarte bună pentru a evita leziunile gleznei. Prin urmare, tocul acestui tip de încălțăminte trebuie să aibă elemente de absorbție a șocurilor. 

Îți poți verifica cu ușurință tipul de amprentă cu adidașii tăi vechi, căutând zonele cele mai uzate. Dacă este marginea interioară a tălpii, ai amprenta pronată, dacă este marginea exterioară, ești supinat. Persoana cu amprentă neutră poartă partea exterioară a călcâiului și partea mijlocie a mijlocului piciorului. 

Adidași de alergare pentru fete: cum să alegi pentru a nu regreta 

Ce adidași de alergat să alegi? Trebuie să fie confortabili, desigur. Nimic nu te descurajează mai mult decât adidașii incomozi. Adidașii de alergat pentru fete sunt de obicei disponibili într-o gamă mai largă de culori decât modelele pentru băieți. Desigur, nu uitați să alegeți adidașii care vă plac foarte mult: sunt cei pe care îi veți purta cu un zâmbet! 

În continuare vom vedea cum să alegem pantofii de alergare în funcție de mărime. 

Mărimea pantofilor de alergare trebuie să fie mai mare decât cea folosită zilnic. Deci, dacă adidașii tăi de lucru sau stiletto au mărimea 39, sunt șanse să purtați un 40 pentru alergare (apropo, țineți cont de diferențele de mărime dintre diferitele mărci). 

La adidașii de alergare, cel mai important lucru este să lași loc degetelor de la picioare. Deci, măsoară mai întâi lungimea branțului, apoi adaugă 0,5-1 cm. Dar fă-o cu atenție: reține că cu cât pantoful este mai lung, cu atât este mai lat, iar pantofii prea largi nu garantează mai mult confort. 

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies