Adina Alberts te invata: Totul despre injectabilele pentru fata

Adina Alberts te invata: Totul despre injectabilele pentru fata
Adina Alberts te invata: Totul despre injectabilele pentru fata

De-a lungul anilor au existat si s-a folosit o mare diversitate pe produse injectabile pentru fata. Unele, din pacate, s-au dovedit daunatoare, toxice, sau lasau sechele, motive pentru care au fost abandonate.

Toxina botulinica
Acidul hialuronic
Siliconul in micropicatura

Despre toxina botulinica s-a scris mult; aceasta este de fapt un ser care contine, in cantitate foarte mica,  o toxina care se numeste botulinica. Acest ser este activ pe o raza de 1 cm de la locul injectarii, adica pe aceasta zona se produce o relaxare musculara tranzitorie. Cu alte cuvinte, muschii nu se mai contracta timp de 6 luni, astfel ca ridurile de la nivelul fetei dispar.

Beneficiile sunt maxime. Practic, acest tratament, este considerat de cel mai mare succes in medicina estetica. Prin aceste injectari scapam de ridurile de pe frunte, de la colturile ochilor, precum si de ridurile dintre sprancene. De asemenea putem corecta asimetrii faciale, adica daca avem o spranceana mai sus si una mai jos, sau putem corecta zambetul exagerat care expune gingia superioara. Putem estompa corzile musculare de la nivelul gatului.

Putem sa liftam colturile sprancenelor obtinand un aspect foarte fresh si sofisticat. Se pot rasfange buzele si se pot corecta ridurile de la nivelul buzei superioare. De asemenea se poate corecta “linia trista” a gurii prin ridicarea colturilor acesteia, conferinda fetei un aspect optimist.
 
Tehnica de injectare trebuie aplicata corect, in asa fel incat fata sa nu fie “inghetata” sau mimica modificata. Daca injectarea nu este corecta pot aparea anomalii estetice adica ne poate cadea o pleoapa, superioara sau inferioara, sau sprancenele sa fie dezechilibrate ca pozitie sau prea ascutite pe frunte. Pometii pot sa cada si ei daca injectarea din jurul ochilor este excesiva. Poate aparea intre sprancene, o zona lasata, cazuta, care creaza senzatia unei greutati pe pleoapele superioare. Daca se injecteaza excesiv la nivelul buzei superioare, nu mai este posibila pronuntarea unor vocale ca “U” sau “O”, nu mai este posibila ingestia de lichide cu paiul sau direct din sticla.
Daca se injecteaza gresit la nivelul gatului, apare senzatia de instabilitate a gatului.

Toxina botulinica este utilizata pentru a trata migrena, contracturile si spasmele musculare de la orice nivel, transpiratia in exces. Se utilizeaza in faza de maturare cicatriceala, injectiile se plaseaza de-a lungul cicatricelor, pentru a ghida procesul catre o vindecare corecta si estetica.

Daca aceste complicatii apar, ele sunt tranzitorii si se pot estompa prin administarea de antibiotic.

Acidul hialuronic este un preparat care, practic, este lipsit de reactii adverse.

Este foarte bine tolerat. De altfel, acidul hialuronic este un compus prezent, in mod normal, in tesuturile noastre.
Se utilizeaza pentru mariri de volum la nivelul buzelor, umplerea santurilor dintre nas si gura, corectarea cearcanelor, estomparea ridurilor de pe gat, de pe frunte sau de pe obraji, marirea volumului pometilor, etc

Pentru marirea buzelor, acidul hialuronic trebuie injectat treptat, lasand circa 2 saptamani intre administrari, astfel incat preparatul sa se poata integra si aseza.

Acest preparat se mentine la nivelul buzelor cateva luni, dupa care trebuie reinjectat.

La nivelul santurilor dintre nas si gura, acidul hialuronic rezista cam 1 an.
La nivelul cearcanelor si al pometilor, acidul hialuronic rezista mult mai mult, chiar si 2-3 ani.

Daca, dintr-un motiv sau altul, s-a injectat prea mult acid hialuronic la un anumit nivel, exista antidotul care este o enzima- hialuronidaza- si care, injectata local, topeste complet acidul hialuronic de la acel nivel.

Siliconul se utilizeaza la nivelul fetei, doar prin tehnica de injectare in micropicaturi. Marirea de volum se face treptat, injectarea se face lunar, timp de minim 6 luni.
Marirea de volum se face pe baza “perlutelor” de cicatrice care se formeaza in jurul fiecarei micropicaturi de silicon, deci este important de stiut ca buzele vor avea, la palpare, o consistenta micronodulara. Consistenta micronodulara este invizibila din punct de vedere estetic, asa ca nu se vede nimic anormal la nivelul buzelor.
Rezultatele pot fi foarte frumoase daca nu se exagereaza. Ele sunt definitive. Daca se doreste revenirea la volumul initial, acest lucru nu mai este posibil, decat printr-un tratament anevoios, de durata, combinat, de tip antiinflamator si chirurgical.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Adina Alberts te invata: Cum te epilezi permanent si fara durere

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies