Adio, HIV? Cum văd specialiştii sfârşitul transmiterii infecţiei HIV/SIDA

Adio, HIV? Cum văd specialiştii sfârşitul transmiterii infecţiei HIV/SIDA
Adio, HIV? Cum văd specialiştii sfârşitul transmiterii infecţiei HIV/SIDA

Cu o decadă în urmă, 45.000 de americani se infectau cu HIV, în fiecare an. De când Centrul pentru controlul şi prevenţia bolilor infecţioase a început să colecteze date referitoare la această maladie - în urmă cu 30 de ani – mai mult de o jumătate de milion de persoane au decedat în urma acestei boli.

Întotdeauna vor exista noi cazuri de infecţie cu HIV, iar barierele în calea tratării cazurilor existente rămân semnificative. În SUA, există încă circa 40.000 de persoane care contractează virusul, în fiecare an. Dr. Fauci admite că „trăim într-o lume reală şi nu într-una teoretică“.

Dar „dacă punem în practică toate instrumentele pe care le avem şi dacă, teoretic, conceptual, putem să îi tratăm pe toţi cei care suferă de HIV cu medicamente antiretrovirale, astfel încât aceştia să nu transmită infecţia nimănui, atunci, teoretic, putem opri epidemia chiar de mâine“. În absenţa unui vaccin

eficient împotriva maladiei- şi chiar în prezenţa unuia – expedierea epidemiei globale de HIV/SIDA în cărţile de istorie ar fi imposibilă.

În ciuda deceniilor de cercetări în speranţa găsirii unui vaccin, acest obiectiv a rămas încă neatins. Dar, chiar şi fără vaccin, experţii consideră că transmiterea ar putea fi oprită în mare măsură în această ţară – un obiectiv care, în urmă cu câţiva ani ar fi fost de neconceput.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Boala care omoară un român pe oră poate fi confundată cu o răceală

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

A lovit-o sau nu Alin Oprea pe Larisa Uță. Fosta lui soție face mărturisiri printre lacrimi: „Era foarte beat”

Ai un junghi sau o durere de cap? Simptome banale care pot ascunde boli grave

Rebecca izbucnește în lacrimi, din cauza lui Antoni! „Mă amenință. Mă jignește”. Reacția neașteptată a concurentului de la „Casa iubirii”: „Nu e prima oară când o face”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies