Adio, HIV? Cum văd specialiştii sfârşitul transmiterii infecţiei HIV/SIDA

Adio, HIV? Cum văd specialiştii sfârşitul transmiterii infecţiei HIV/SIDA
Adio, HIV? Cum văd specialiştii sfârşitul transmiterii infecţiei HIV/SIDA

Cu o decadă în urmă, 45.000 de americani se infectau cu HIV, în fiecare an. De când Centrul pentru controlul şi prevenţia bolilor infecţioase a început să colecteze date referitoare la această maladie - în urmă cu 30 de ani – mai mult de o jumătate de milion de persoane au decedat în urma acestei boli.

În luna martie, Redfield a declarat personalului CDC că, în opinia lui, transmiterea HIV în SUA ar putea fi oprită în următorii trei până la şapte ani. Realizarea acestui vis se fundamentează pe faptul că, dacă este luat în mod corect, tratamentul antiretroviral actual care este puternic şi eficient, cantitatea de virus din organism se poate reduce până la niveluri nedetectabile.

Persoanele care ajung la acest stadiu numit supresie virală nu sunt contagioase, chiar dacă, se pare, întreţin relaţii sexuale neprotejate. Datele din mai multe studii arată că în urma a aproape 80.000 de acte sexuale fără prezervativ care au avut loc între cupluri de homosexuali, cu status HIV discordant- unul negativ, altul pozitiv, dar cu virus suprimat – nu a apărut nicio singură infecţie nouă.

N- nedetectabil, egal netransmisibil

În lumea pacienţilor infectaţi cu HIV, această constatare a dat naştere unui nou slogan: N – adică nedetectabil, egal netransmisibil.

Totuşi, pentru a maximiza beneficiile supresiei virale, persoanale infectate cu HIV trebuie să-şi cunoască statusul şi să înceapă tratamentul. În prezent, CDC apreciază că 15% din americanii infectaţi nu ştiu că sunt HIV pozitivi.

citeste continuarea aici



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Boala care omoară un român pe oră poate fi confundată cu o răceală

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

A lovit-o sau nu Alin Oprea pe Larisa Uță. Fosta lui soție face mărturisiri printre lacrimi: „Era foarte beat”

Ai un junghi sau o durere de cap? Simptome banale care pot ascunde boli grave

Rebecca izbucnește în lacrimi, din cauza lui Antoni! „Mă amenință. Mă jignește”. Reacția neașteptată a concurentului de la „Casa iubirii”: „Nu e prima oară când o face”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies