Iarna aceasta da mai mult gust cafelei tale cu un ingredient natural si sanatos: ghimbirul!
Ingrediente
150 ml lapte
80 ml expresso (tare)
nucsoara (pentru decor)
Sirop de ghimbir
80 ml apa
75 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 priza scortisoara
1 bucata marisoara de ghimbir (de cca 5 cm)
Mod de preparare
1. Se amesteca ingredientele pentru sirop intr-o craticioara si se fierbe timp de 15 minute de cand incepe sa clocoteasca.
2. Se aduc la fierbere 100 ml lapte.
3. Intr-un pahar de 250 ml se pun 30 ml din siropul fierbinte de ghimbir. Se adauga laptele fierbinte si se amesteca bine.
4. Restul de lapte se face spuma (cu duza expressorului sau cu o cana speciala), ca la cappuccino. Se toarna spuma in pahar.
* daca nu aveti nicio posibilitate sa faceti spuma de lapte, puneti toti cei 150 ml lapte fierbinte in pahar peste siropul de ghimbir; deasupra adaugati frisca batuta, in locul spumei.
5. Se toarna expressoul prin spuma de lapte in pahar. Veti vedea ca el se aduna sub spuma de lapte, nu se imprastie in tot paharul. Veti avea astfel o bautura stratificata.
6. Se razuieste putina nucsoara deasupra spumei de lapte (sau frisca). Se serveste imediat (daca paharul nu are toarta, puneti 1 pai).
Sursa: e-retete.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro