Adormirea Maicii Domnului 2023. Ce trebuie să împartă femeile pe 15 august 2023

adormirea maicii domnului traditii
Adormirea Maicii Domnului 2023

Adormirea Maicii Domnului se apropie cu pași repezi. Insă știați ce trebuie să împartă femeile în această zi?

Aflați din rândurile următoare, când pică mai exact a doua cea mai mare sărbătoare a lunii august, Adormirea Maicii Domnului. În plus, descoperiți și ce trebuie să împartă femeile în această zi, dar și care sunt doar câteva dintre tradițiile și obiceiurile acestei mari sărbători. 

 

Adormirea Maicii Domnului 2023 

Ca în fiecare an, sărbătoarea cu cruce roșie din calendarul creștin ortodox, care pică la jumătatea lunii august, mai exact pe data de 15 august, este Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare care în acest an pică într-o zi de marți.

 

Sărbătoare care are la bază credința faptului că trupul Sfintei Maria nu a putrezit, ci a fost ridicat până la cer de către Dumnezeu, motiv pentru care în această zi se vor ține slujbe religioase speciale. 

Un alt aspect important de precizat în legătură cu această mare sărbătoare, este faptul că, credincioșii sunt cei care țin post pe durata a doua săptămâni, începând din data de 1 august, până când are loc această mare sărbătoare, pe data de 15 august, un moment în care sărbătorim Adormirea Maicii Domnului. 

adormirea maicii domnului data
Adormirea Maicii Domnului 2023[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 

Ce trebuie să împartă femeile pe 15 august 2023 

Ținând cont de faptul că sărbătoarea de astăzi este însemnată în calendarul creștin ortodox cu cruce roșie, acest aspect semnifică faptul că trebuie să ne amintim și de cei care nu se mai află printre noi, cei dragi nouă, care au trecut la cele veșnice.  

Astfel, astăzi este ziua în care femeile trebuie să dea de pomană pentru aceste persoane. Ceea ce trebuie să conțină împărțania, pe lângă bucatele preparate în casă, nu trebuie să uităm nici de struguri, faguri de miere și prune din noua recoltă. 

Femeile fiind cele care se duc dimineața la biserică cu toate acestea, care se sfințesc de către preot, iar mai apoi se împart.

De asemenea, tot la biserica, femeile duc acum si cele mai frumoase flori, conform tradiției. 

adormirea maicii domnului 2023
Adormirea Maicii Domnului 2023[Sursa foto: freepik]

Citește și: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Citește și: Veste bună pentru mamele din România! Când vor intra alocațiile copiilor în această lună

 

Tradiții și obiceiuri care trebuie respectate în această zi 

  • Conform tradiției, în această zi, nu este voie să se coasă, dar nici să se tricoteze, să se spele, gospodăria să fie măturată, să fie făcute treburi în gospodărie, nici să se calce, dar nici să se prelucreze lână. În caz contrar, persoanele care nu respectă această tradiție, se spune că vor atrage paguba asupra lor. 
  • De asemenea, în această zi nu trebuie să ne certăm cu nimeni, iar dacă știm că cineva ne poartă dușmănie, tot noi ar trebui să fim persoanele care vor găsi o cale sau alta pentru a ne împăca cu acestea. 
  • De menționat este și faptul că în această sfântă zi, nu este bine să dai cu împrumut. 
  • Femeile sunt cele care nu au voie ca astăzi să-și taie părul, sau să se scalde în apele curgătoare. În plus, acestea nu trebuie nici să doarmă pe prispa casei. 
  • Se spune că odată cu sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului se redeschide perioada în care se pot face nunți și praznice de pomenire a celor care nu se mai afla printre noi. 
  • Conform obiceiului, se pare că în anumite zone ale României, credincioșii nu aprind focul cu două zile înainte de această sfântă sărbătoare. 
  • În plus, conform unei superstiții vechi, dacă în această zi înfloresc trandafirii, se spune că toamna va fi lungă și blândă, iar dacă ciobanii obișnuiesc să își coboare turmele de oi de pe munte, acesta este un semn clar că anotimpul cald se apropie de sfârșit. 

adormirea maicii domnului obiceiuri
Adormirea Maicii Domnului 2023[Sursa foto: freepik]

Citește și: Adormirea Maicii Domnului 2023. Tradițiile și obiceiurile pe care trebuie să le respecte femeile în această zi



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Veste bună pentru mamele din România! Când vor intra alocațiile copiilor în această lună

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."

VIDEO Cum arată părinții lui Bogdan de la Ploiești. Artistul a pus un videoclip cu ei pe rețelele de socializare. „Vreți să fiți părinții mei?”

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies