Adrian Streinu Cercel, informații importante! Ce trebuie să bem în această perioadă pentru a combate Covid-19

Adrian Streinu Cercel
Adrian Streinu Cercel

Ce a transmis șeful Institutului Matei Balș despre ceea ce trebuie să consumăm în această perioadă, pentru a combate noul coronavirus, Covid-19.

Multe persoane și-au luat numeroase măsuri de igienă pentru această perioadă. Pe lângă mănuști de protecție, măști și geluri dezinfectante, multe persoane au făcut adevărate stocuri de apă plată, evitând cu desăvârșire apa de la robinet.

Extrem de multe persoane evitpă să consme apa din rețeaua publică de distribuție în timpul pandemiei de coronavirus, însă temerile sutn neîntemeiate.

Citeste si: Ordonanța numărul 9. Marcel Vela anunță noi restricții începând de săptămâna aceasta

 

A spus-o Adrian Streinu Cercel, șeful Institutului „Matei Balș”, din Capitală, in direct la Romania TV. Renumitul profesor îi îndeamnă pe români să bea apă de la robinet fiindcă are clor și în felul acesta mor mai repede bacteriile.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Marcel Vela, anunț important pentru românii din Diaspora: „Mulțumesc pentru înțelegere”

apa de la robinet
apa de la robinet

Altfel, Adrian Streinu Cercel ne reamintește că principala „armă” de luptă împotriva noului coronavirus rămâne igiena – să ne spălăm cât mai des și cât mai bine pe mâini cu apă și săpun!

Ce spune Streinu Cercel despre testarea în România

Adrian Streinu Cercel a dezvăluit de ce se fac atât de puține teste pentru coronavirus în România. Profesorul a dezvăluit că există capacitatea de a se testa dublu, însă acest lucru nu se face din cauza "politicii de sănătate publică".

Citeste si: Pot merge la părinți să le duc produse de Paște sau să iau masa cu ei? Autoritățile dau lămuriri

"Se pot face teste rapide, ale căror rezultate ie în 5-7 ore. Numărul acestor teste PSAR în această zi, a fost la jumătate din capacitatea noastră de testare pe teritoriul României, ceea ce înseamnă că nu au fost solicitatea mai multe.

Noi avem o capacitate de testare care e mulțimitoare în momentul de față. Urmează ca în următoarea săptămână să ducem 8.000 de teste pe zi.

Pentru a se face aceste 8.000 de teste cineva trebuie să le solicite. Dacă nu le solicită, ele nu se recoltează, dacă nu se recoltează nu se efectuează. Problema este de tip politică de sănătate publică", a zis Streinu-Cercel, la Antena 3.

Foto: Hepta.ro.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Prăjitura cu căpșuni, rețeta delicioasă a Elwirei Petrei. „Neapărat încercați rețeta asta”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies