Carmen Brumă, partenera lui Mircea Badea, a devenit o expertă în domeniul sportului și al nutriției, având propria experiență cu kilogramele în plus în perioada adolescenței.
La vârsta de 46 de ani, Carmen a abordat un subiect sensibil, și anume, lupta femeilor care au trecut de vârsta de 40 de ani cu imaginea lor personală și cum reușesc să-și găsească motivația chiar și atunci când se simt epuizate.
Citește și: „Nu atunci ne-am cunoscut.” Carmen Brumă a vorbit despre momentul în care s-a cunoscut cu Mircea Badea
Carmen Brumă a trecut printr-o adevărată traumă în adolescență
Nutriționista a fost întrebată cum s-a schimbat de la prima ei participare în cadrul unui eveniment până în prezent, având în vedere că a devenit mamă, are o familie și o carieră, iar ea a răspuns că se simte foarte bine și este mult mai fericită.
„Mă simt mult mai stăpână pe mine, mă simt mult mai încrezătoare, cu mai multă experiență, cu o mai mare capacitate de a înțelege lucrurile prin care am trecut și de a extrage lucrurile bune, cu mai multă reziliență și, sper eu, mai înțeleaptă”, a spus Carmen Brumă, conform viva.
Vedeta își ia energia din sport și din lucrurile pe care le face din plăcere.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
„Din sport, din lucrurile care îmi fac plăcere, din conversațiile cu mine, introspecție îi mai spun unii. Încerc să fiu corectă cu mine însămi, nu critică, să mă autoevaluez cât se poate de corect”, a mai spus ea.
Carmen Brumă s-a luptat cu kilogramele în plus
Carmen Brumă a vorbit despre propria experiență în lupta cu greutatea în timpul adolescenței și cum aceasta i-a influențat atât fizicul, cât și starea emoțională.
Ea a menționat că a suferit de supraponderabilitate, având cu 37 de kilograme mai mult decât greutatea sa actuală. Mai mult, ea a subliniat că aceste kilograme în plus i-au cauzat traume și disconfort fizic, fiind dublate de presiunea și judecata societății, în special în perioada adolescenței.
„O eră foarte agresivă, într-adevăr. Eu însămi sunt o fostă adolescentă supraponderală, am avut nu mai puțin 87 de kilograme, asta înseamnă 37 de kilograme peste greutatea pe care o am la acest moment și știu ce înseamnă trauma cauzată de aceste kilograme în plus și disconfortul fizic real pe care îl ai, dublat de oprobiul societății, de presiunea care e pusă, mai ales la vârsta respectivă, și de incertitudinile și lucrurile complicate prin care treci la vârsta adolescenței. Fără să ai aceste probleme de greutate, ele vin peste o cohortă de stări emoționale. Insecuritatea, neîncrederea în sine, fuga pământului de sub picioare, neînțelegerea ta și a lumii din jur, negăsirea unui scop, toate astea fac parte din ceea ce simte un adolescent și fără să aibă probleme de greutate. Cu atât mai mult în momentul în care ai astfel de probleme, e greu, e traumtizant și, din păcate, foarte multe dintre fetele și adolescenții, care trec prin asta, ies cu mari traume care-i afecteaza pe tot parcursul vieții adulte și cred că este necesar ca un părinte ca un adult să îi ajute să ducă această bătălie cu kilogramele în plus, alături de ei”, a mai adăugat ea.