Afecțiunile gingivale. Semne de alarmă ce nu trebuie ignorate și cum să abordezi tratamentul adecvat!

Afecțiunile gingivale. Semne de alarmă ce nu trebuie ignorate și cum să abordezi tratamentul adecvat!
Afecțiunile gingivale

Află din rândurile de mai jos care sunt semnele de alarmă care nu trebuie ignorate, atunci când vine vorba de afecțiunile gingivale!

Ionuț Leahu a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre afecțiunile gingivale.

Gingii roșii și umflate

Gingia este o parte extrem de importantă a cavității orale deoarece acoperă osul maxilar, fiind formată dintr-un țesut fibros, puternic vascularizat. Oamenii ajung deseori să se confrunte cu afecțiuni gingivale, iar una dintre cele mai comune cauze este că nu mulți oameni știu care este modul corect de spălare a dinților acasă, acest lucru conducând la gingii roșii și umflate.

De multe ori, periajul dentar este efectuat în grabă sau doar dimineața și seara, astfel că specialiștii recomandă ca periajul să fie efectuat timp de 3 sau 5 minute, cu o periuță manuală.

“Cea mai comună cauză ține de igienă, se pare că noi chiar nu știm să ne spălăm corect pe dinți acasă. De cele mai multe ori, periajul dentar este făcut în grabă, alteori este făcut doar dimineața și seara.

Periajul trebuie să dureze între 3-5 minute dacă este făcut cu o periuță manuală pentru că trebuie să mângâi fiecare suprafață”, a mai precizat el.

Afecțiunile gingivale[Sursa foto: freepik]

Sângerare gingivală

Afecțiunile gingivale[Sursa foto: freepik]

Sângerarea gingiilor este cea mai frecventă problemă întâlnită, atunci când vine vorba de  afecțiunile gingivale. Cu toate astea, mulți oameni ignoră sângerările gingivale, ceea ce poate duce la consecințe grave, precum pierderea dinților.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

"Cea mai comună problemă este sângerarea gingiilor, următorul nivel este să te și doară când îți atingi gingiile cu periuța. Asta este o inflamație. Ceea ce se întâmplă cu osul nu poate vedea pacientul. Sunt foarte mulți pacienții care nu iau în seamă sângerările gingivale și se pot întâmpla adevărate dezastre.

Se poate ajunge chiar la pierderea dinților"
, a spus medicul.

Retracție gingivală

Afecțiunile gingivale[Sursa foto: freepik]

Oamenii pot ajunge la retracție gingivală din cauza inflamațiilor gingivale sau a altor cauze, acest lucru însemnând retragerea gingiilor. Astfel, cea mai bună variantă de prevenire sau vindecare este mersul regulat la control stomatologic, pentru ca specialistul să poată identifica și trata problemele gingivale. 

Prezența infecției

De asemenea, prezența unei infecții este cauzată, de cele mai multe ori, de acumularea de placă bacteriană pe dinții și gingiile neigienizate corespunzător. Astfel, infecția gingivală poate fi reprezentată de gingivită sau periodontită. Gingivita este o inflamație a gingiilor, iar periodontita este o formă mai avansată care afectează și țesuturile de suport ale dinților.

Citește și: Durata de viață a unui implant dentar. Procesul de punere, îngrijire și factorii care pot influența succesul pe termen lung!

Respirație urât mirositoare persistentă

Afecțiunile gingivale[Sursa foto: freepik]

Citește și: Virginia aduce furtuna în relația dintre Alexandra și Gagea! „Noi mai suntem împreună sau nu?”. Aflați ce discuții se vor isca marți, 17 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Respirația urât mirositoare persistentă poate fi asociată cu afecțiuni gingivale precum gingivita sau periodontita. Acestea conduc la acumularea de bacterii în cavitatea orală, ceea ce poate cauza mirosul neplăcut al respirației. De asemenea, respirația urât mirositoare poate fi o problemă temporară sau o afecțiune cronică. Dacă acest lucru persistă, se recomandă mersul la medic pentru a descoperi cauzele care stau la baza problemei. 

Durere sau disconfort la mestecare

Fiecare persoană ar trebui să facă o vizită în cabinetul unui specialist în gingii, mai ales dacă apar dureri și disconfort la mestecare. Medicul stomatolog va realiza o fotografie inițială și va efectua un tratament de curățare a dinților. Uneori, pentru o curățenie excelentă, se poate folosi terapia laser, care elimină bacteriile din gingii, fiind un proces minim invaziv.

”Există medic pentru gingii, medic stomatolog care a mai făcut trei ani de rezidențiat ca să fie specializat în boala parodontală. Acesta este medicul la care trebuie să ajung, el face poza inițială și apoi face un tratament în care curăță foarte bine dinții. O curățenie foarte bună se face de multe ori și cu terapie laser care are rolul de a extermina bacteriile care sunt adânc băgate în gingie, și este totul minim invaziv”, a menționat acesta.

Citește și: Implantul dentar este periculos? Evaluarea riscurilor și beneficiilor acestei proceduri stomatologice inovatoare!

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Durata de viață a unui implant dentar. Procesul de punere, îngrijire și factorii care pot influența succesul pe termen lung!

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Plăcințele cu dovleac, rețeta bunicii Gherghina de pe Tik-Tok! „Ce bine arată. Sunt o bunătate!”

Virginia aduce furtuna în relația dintre Alexandra și Gagea! „Noi mai suntem împreună sau nu?”. Aflați ce discuții se vor isca marți, 17 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies