"Aferim!", singurul film romanesc in competitia oficiala la Berlinale 2015!

"Aferim!", singurul film romanesc in competitia oficiala la Berlinale 2015!

Lungmetrajul “AFERIM!” in regia lui Radu Jude a fost selectat in competitia oficiala a Festivalului International de Film de la Berlin. Evenimentul ajuns la cea de-a 65-a editie se va desfasura in perioada 5-15 februarie 2015.

 

“AFERIM!” este singurul film romanesc selectat in Competitia Oficiala a Berlinalei alaturi de productii precum “Queen of Desert” (regia Werner Herzog), “Taxi” (regia Jafar Panahi), “Knight of Cups” (regia Terrence Malick), “Eisenstein in Guanajuato” (regia Peter Greenaway).
Din distributie fac parte: Teodor Corban,  Mihai Comanoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminita Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sirbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu,  Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu.
Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice romanesti din ultimii ani, “AFERIM !” in regia lui Radu Jude, este un un film istoric a carui actiune are loc in Ţara Romaneasca a inceputului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, insotit de fiul sau (Mihai Comanoiu) cauta un rob fugar (Cuzin Toma).
Scenariul filmului este scris de Radu Jude si Florin Lazarescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul Catalin Cristutiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucretia Bunescu.
Costumele au fost realizate de Dana Paparuz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric Constanta Vintila-Ghitulescu, producator Ada Solomon.
Ultima prezenta a unui film romanesc in competitia oficiala a Festivalului International de Film de la Berlin a fost inregistrata in urma cu doi ani atunci cand pelicula “Pozitia Copilului” produsa de Ada Solomon a castigat Trofeul Ursul de Aur.
Credit foto: Silviu Ghetie, Hi Film Productions

“AFERIM!” este singurul film romanesc selectat in Competitia Oficiala a Berlinalei alaturi de productii precum “Queen of Desert” (regia

Werner Herzog), “Taxi” (regia Jafar Panahi), “Knight of Cups” (regia Terrence Malick), “Eisenstein in Guanajuato” (regia Peter Greenaway).

Din distributie fac parte: Teodor Corban,  Mihai Comanoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminita Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sirbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu,  Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu.Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice romanesti din ultimii ani, “AFERIM !” in regia lui Radu Jude, este un un film istoric a carui actiune are loc in Ţara Romaneasca a inceputului de secol XIX.
Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, insotit de fiul sau (Mihai Comanoiu) cauta un rob fugar (Cuzin Toma).

Scenariul filmului este scris de Radu Jude si Florin Lazarescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul Catalin Cristutiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucretia Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Paparuz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric Constanta Vintila-Ghitulescu, producator Ada Solomon.

Ultima prezenta a unui film romanesc in competitia oficiala a Festivalului International de Film de la Berlin a fost inregistrata in urma cu doi ani atunci cand pelicula “Pozitia Copilului” produsa de Ada
Solomon a castigat Trofeul Ursul de Aur.

Credit foto: Silviu Ghetie, Hi Film Productions

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies