Afirmația psihologului: dacă ne concentrăm prea mult pe emoțiile negative, ne slăbim singuri imunitatea!

Afirmația psihologului: dacă ne concentrăm prea mult pe emoțiile negative, ne slăbim singuri imunitatea!

Știai că inima este primul organ format în corpul nostru și că rămâne pe toată durata vieții cel mai puternic dintre toate? Inima generează o energie electrică mult mai puternică decât cea a creierului.

Afirmația psihologului: dacă ne concentrăm prea mult pe emoțiile negative, ne slăbim singuri imunitatea! Știai că inima este primul organ format în corpul nostru și că rămâne pe toată durata vieții cel mai puternic dintre toate? Inima generează o energie electrică mult mai puternică decât cea a creierului.

Conform specialiștilor, de fiecare dată când simțim o emoție, inima transmite un semnal electromagnetic foarte puternic către corp și fiecare bătaie a acesteia influențează starea emoțională și fizică a organismului. Se spune despre inimă că are propria sa inteligență specifică, aceasta putând gândi, simți și aminti.

Afirmația psihologului: dacă ne concentrăm prea mult pe emoțiile negative, ne slăbim singuri imunitatea!

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Creșterea imunității prin emoții pozitive

Știai că semnalele electromagnetice pe care inima le emite pot fi detectate de undele cerebrale ale altor persoane? Fenomenul respectiv este mult mai puternic atunci când cele două persoane se ating sau se află în apropiere, dar ar putea fi percepute inclusiv de la distanță.

Inima este cel mai cald organ al corpului, iar acest lucru o face vulnerabilă în fața emoțiilor prea intense, indiferent că acestea sunt plăcute ori neplăcute. Prin urmare, ajungem în timp să construim ziduri în jurul inimii sub formă de mecanism de protecție pe termen scurt împotriva unei situații neplăcute sau chiar pe termen lung, de apărare împotriva unei suferințe care este imaginară, dar generată de experiențele din trecut, sub formă de prevenție.

Citeste si: Cum sa îţi imbunatăţeşti viaţa. Află totul despre capcanele mentale!

Mecanismele de apărare sunt naturale și în strânsă legătură cu viața, cât și cu instinctul de supraviețuire.

Mecanismele de apărare pe termen scurt sunt benefice întrucât ne protejează de o suferință produsă de un eveniment concret. Mecanismele de apărare pe termen lung presupun, mai mult sau mai puțin conștient, gânduri legate de o posibilă suferință viitoare, prin urmare imaginară. Desi aceste comportamente sunt normale, ele trebuie abordate rațional, altfel se pot transforma în inamicii noștri, cât timp conțin energia emoțiilor captive nerezolvate. Este un aspect care are influență asupra funcționalității glandei timus și implicit a întregului sistem imunitar al organismului.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Pentru că i s-a cerut, Andreea Bănică pune în aplicare! Vedeta a pregătit o rețetă delicioasă de varză călită cu ciolan. "Bag toată compoziția la cuptor să se rumenească pentru 20-25 de minute!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor