Este usor sa uiti ca pielea este un organ vital.
Cu o suprafata de peste 6.5 metri patrati si intre 6 – 10% din greutatea corporala, pielea este de fapt cel mai mare organ al tau! Parte din sistemul tegumentar, alcatuit si din par si unghii, pielea poate spune multe despre sanatatea ta. Afectiuni precum acnee, rozacee, eczema, psoriazis si dermatita sunt simptome tipice care spun ca ceva este in neregula cu corpul tau.
Pentru cei ce s-au luptat cu acneea din adolescenta, tenul poate fi un punct sensibil.
Medicina functionala este o ramura a medicinei care aplica remedii naturale unor afectiuni dintre cele mai diverse.
Un alt cuvant pentru medicina functionala este “medicina sistemelor,” pentru ca analizeaza problemele care ar putea afecta toate sistemele care sunt independente, dar conlucreaza in corpul uman.
Pentru ca fiecare este diferit, medicina functionala se concentreaza pe fiecare caz in parte, in functie de nevoile fiecarei persoane. Iata cateva metode utile si testate, pe care sa le aplici pentru vindecarea problemelor de piele:
1.
Analiza scaunului: Primul pas este sa afli in ce stadiu se afla axa intestine – piele si sanatatea florei intestinale, iar in acest scop este bine sa faci analize amanuntite ale scaunului. Se recomanda colectarea scaunului timp de doua-trei zile pentru a sesiza nivelul de bacterii bune si pentru eliminarea oricaror infectii bacteriene, cu ciuperci sau paraziti.
Analiza imunologica de sange: Acest test de sange va putea sa-ti arate daca exista vreo problema cu sistemul tau imunitar, ceea ce ar putea da cale libera particulelor de
2. Rezolva problemele intestinale.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
SIBO: O crestere excesiva a bacteriilor in intestinul subtire (Small Intestinal Bacterial Overgrowth) are loc atunci cand bacteriile din colon se dezvolta in intestinul subtire, unde nu au ce cauta.
Disbioza: Daca SIBO este o dezvoltare excesiva a bacteriilor normale, disbioza are loc atunci cand apare un dezechilibru intre bacteriile bune si cele rele. O dezvoltare a numarului de bacterii rele creaza un dezechilibru care s-a dovedit un factor declansator al problemelor de piele.
Hipoclorhidria: Reducerea acidului din stomac sau hipoclorhidria s-a dovedit a fi mai mare la cei care sufera de probleme de piele precum acneea.
Infectii cu paraziti sau ciuperci: Infectii cronice minore precum sunt acestea pot constitui o sursa constanta de inflamatii la nivelul axei intestine-piele.
Sindromul intestinului permeabil: Toate problemele intestinale mentionate anterior pot duce la o permeabilitate crescuta a membranei intestinului.
Exista tratamente ale medicinei naturale specifice pentru fiecare dintre aceste probleme, care pot vindeca intestinele si, implicit, problemele de piele care apar ca urmare a acestora.
3. Evita alimentele care pot afecta axa intestine-piele.
Ce iti afecteaza intestinele, iti va afecta si pielea, de aceea, daca iti doresti un ten luminos si curat, evita anumite alimente precum: lactatele, glutenul, alimentele procesate, bauturile carbogazoase, alcoolul.
4. Foloseste alimente-medicament pentru vindecarea axei intestine-piele.
Iata cateva mancaruri care pot fi folosite pentru reglarea relatiei intestine-piele:
Legume fermentate: Varza acra si castravetii murati sunt foarte buni pentru furnizarea de probiotice benefice florei tale intestinale.
Bitter suedez: Acest tonic pe baza de plante este foarte eficient pentru vindecarea infectiilor cronice si echilibrarea productiei de acid stomacal.
Kefir sau kombucha: microorganisme ce produc probiotice.
Uleiul de cocos: Grasimile sunt esentiale pentru vindecarea axei intestine-piele. Acest ulei are si beneficii antimicrobiene naturale. Uleiul de cocos este foarte bun si aplicat direct pe piele!
Identificarea adevaratelor cauze ale problemelor de piele si tratarea lor cu ajutorul unor metode personalizate si amanuntite din medicina functionala poate fi solutia naturala pe care o cautai.
Sursa: www.viataverdeviu.ro