Cancerul ovarian se numara printre afectiunile cu care se confrunta milioane de femei din intreaga lume.
Statisticile arata ca aceasta problema de sanatate este a cincea cauza care poate duce la deces. Toate femeile au un risc de a suferi de cancer ovarian, insa doar unele dintre ele se confrunta cu aceasta afectiuni o data in viata. Factorii care declanseaza aparitia acestei afectiuni sunt multipli. Iata de ce trebuie sa tii cont!
Unele femei au un risc crescut de a suferi de cancer ovarian fiindca au mostenit o gena mutanta care mareste sansele de aparitie a acestei boli.
Femeile care nu au nascut niciodata, nu au luat contraceptive sau au copii dupa varsta de 30 de ani au, de asemenea, un risc crescut de a dezvolta cancer ovarian. Studiile arata ca femeile care iau anticonceptionale cel putin 5 ani isi reduc riscul de a suferi de aceasta afectiune cu pana la 50%.
Cancerul ovarian poate fi fatal, intrucat nu poate fi diagnosticat din timp. Testul Babes-Papanicolau identifica doar cancerul cervical, motiv pentru care ar trebui sa fii atenta la semnalele pe care ti le transmite corpul.
Printre cele mai comune simptome ale cancerului ovarian se numara senzatia de balonare, durerile abdominale sau pelvice, dificultate in a manca repede sau in a obtine rapid o senzatie de satietate si urinatul frecvent.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro