Află care este cea mai frecventă cauză a pierderii dinților

Află care este cea mai frecventă cauză a pierderii dinților
Află care este cea mai frecventă cauză a pierderii dinților

Sănătatea orală este extrem de importantă pentru starea de bine a întregului nostru organism.

Care este cea mai des întâlnită cauză a căderii dinților și cum se tratează?

Sănătatea orală este extrem de importantă pentru starea de bine a întregului nostru organism. Un zâmbet sănătos, nu numai că ne ridică starea de spirit, dar și contribuie la buna funcționare a sistemului nostru digestiv și nu numai, motiv pentru care este atât de important să avem grijă de dantura noastră.

 

Problemele orale pot apărea în viețile noastre oricând și la orice vârstă. Acestea pot fi prevenite cu ușurință printr-o igienă corespunzătoare și prin mersul la consulturi periodice. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor ajung într-un cabinet stomatologic abia când este prea târziu. În rândurile care urmează, află care este cea mai frecventă cauză a pierderii dinților și cu ce te poate ajuta un cabinet stomatologic dacă te contrunți cu edentația.

Parodontoza

Boala parodontală reprezintă una dintre cele mai frecvente afecțiuni stomatologice. Netratată la timp, aceasta poate contribui direct la pierderea dentiției.

 

Parodontoza se manifestă inițial ca o inflamație localizată la nivelul gingiei, inflamație cauzată de placa bacteriană. Această placă, dacă nu este îndepărtată corespunzător, se întărește, ajungând să se depună la baza gingiei sub formă de tartru.

 

Depunerile de tartru de la baza dinților ar trebui să fie îndepărtate profesional prin procedura de detartraj periodic, pentru a nu cauza infecții sau chiar pierderea dinților.

Cea mai bună soluție pentru pierderea dinților

Dacă totuși ajungem să ne confruntăm cu lipsa unui dinte, fie din cauza parodontozei, fie din alte cauze, ce e de făcut? Din fericire într-un cabinet stomatologic profesional găsim diverse tratamente pentru înlocuirea unui dinte și pentru redobândirea zâmbetului, cel mai eficient dintre acestea fiind un implant dentar.

 

Un implant dentar reprezintă un dispozitiv medical, de forma unui șurub, care are scopul e a înlocui rădăcina unui dinte lipsă. Acesta este inserat direct în os, urmând să se înșurubeze pe el coroanele dentare. 

 

Printre avantajele unui implant dentar, regăsim:

  • - o durată de viață superioară oricărei alte proteze dentare;
  • - asigură o masticație corectă și confortabilă;
  • - dantura naturală își menține starea optimă de sănătate;
  • - se simte și arată natural, pentru o estetică armonioasă.

Recomandarea noastră este să te asiguri că vizitezi un specialist stomatolog cel puțin o dată la 6 luni, pentru un consult de rutină și eventualele proceduri de profilaxie menite să îți întrețină dinți sănătoși. În cazul în care te confrunți cu edentația, nu mai sta pe gânduri și apelează cât de repede la un implant dentar pentru a-ți redobândi zâmbetul.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Teodora, acuzații dure la adresa lui Criss! „Erai numai cu Robi!” Iată cum a reacționat concurenta și ce replici acide a lansat către rivala sa

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies