Afla care este legatura dintre candida si depresie! Uite cum poate aceasta boala sa duca la tulburari mentale

Afla care este legatura dintre candida si depresie! Uite cum poate aceasta boala sa duca la tulburari mentale
Afla care este legatura dintre candida si depresie! Uite cum poate aceasta boala sa duca la tulburari mentale

Daca esti deprimat cand suferi repetat de infectii fungice precum piciorul atletului, sau ai luat recent antibiotice, exista o conexiune intre cel doua lucruri. Creierele noastre sunt inextricabil legate cu tractul nostru gastrointestinal, iar bunastarea noastra mentala depinde de intestine sanatoase.

Depresia, tulburarea bipolara, anxietatea si o gramada de alte boli mentale, de la autism si pana la ADHD, pot fi cauzate de un dezechilibru al microbilor intestinali precum fungii si bacteriile „rele”.

Candida este flora oportunista care se imulteste excesiv in colonul nostru odata cu dietele conventionale. Impreuna cu aceasta vin si alti fungi, bacterii daunatoare si paraziti. Un sistem intestinal infectat cu acest fel de ecosistem nu poate procesa si asimila multe dintre vitaminele de care avem nevoie, precum vitaminele B, care sunt absolut necesare pentru buna functionare a creierului si se gasesc

la un nivel scazut (in special B6) practic la oricine experimenteaza depresie.

Mare parte a productiei de hormoni a corpului se petrece in tractul intestinal. 90%-95% din serotonina noastra, neurotransmitatorul cheie responsabil de regularizarea starii de spirit, este produsa in interiorul intestinelor noastre. Cand populatia de candida ajunge la un anumit punct, ea suprima producerea de neurotransmitatori precum serotonina. O lipsa de serotonina duce la depresie, anxietate si alte probleme de sanatate mentala.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Acetaldehida, alt produs secundar al candidei, reactioneaza si ea cu neurotransmitatorul dopamina, ceea ce poate cauza probleme mentale precum anxietate, depresie, slaba concentrare si sentimentul de pierdere a contactului cu realitatea.

Candida afecteaza capacitatea ficatului de a stoca vitamina B12. Nu avem nevoie de multa B12, dar daca ne lipseste, se dezvolta rapid depresia si alte boli mentale mai grave.

Produsele secundare ale metabolismului candidei sunt toxice pentru noi. Candida se deplaseaza prin fluxul sanguin si gaseste alte zone ale corpului unde sa se cuibareasca, invadand peste tot pe unde poate, si facand detoxifierea enorm de dificila pentru corp. Sangele devine lent si cu capacitati de regenerare mult diminuate, iar corpul incepe sa imbatraneasca, sa aiba dureri si sa dezvolte alergii si apoi probleme autoimune, totul ducand la depresie si alimentand-o.

 

Sursa viataverdeviu.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies