Cum se prepară cafeaua
Ca în cazul oricărei alte tehnici de divinaţie, ghicitul în cafea presupune respectarea unor reguli simple, astfel încât aşezarea zaţului şi poziţia simbolurilor care apar să permită o interpretare cât mai corectă. Cafeaua trebuie să fie pregătită la ibric şi savurată în momente de linişte, cu înghiţituri mici (dintr-o singură parte a ceştii). E bine ca persoana în cauză să mai păstreze puţină cafea, apoi să ridice de toartă ceaşca şi să o învârtă (în sensul acelor de ceasornic) de trei ori astfel încât zaţul să se depună uniform. Următorul pas presupune aşezarea ceşcuţei pe farfurioară, cu susul în jos şi cu toarta îndreptată către persoana căreia i se ghiceşte. Unele superstiţii legate de ghicitul în cafea spun că cel care vrea să-şi cunoască viitorul trebuie să-şi pună şi o dorinţă în gând înainte de a pune ceaşca pe farfuriuţă.