Afla cum poti depista la timp, cancerul de col uterin! Vezi ce este de facut

Afla cum poti depista la timp, cancerul de col uterin! Vezi ce este de facut
Afla cum poti depista la timp, cancerul de col uterin! Vezi ce este de facut

Romania este pe primul loc in Europa la mortalitate din cauza cancerului de col uterin si sase romance mor, zilnic, din cauza acestei afectiuni.

Cancerul de col uterin poate fi prevenit si, in cazul in care deja exista, poate fi depistat la timp. Principalul vinovat pentru declansarea acestei boli este virusul HPV (Papiloma Uman), care se transmite doar prin contact sexual.

Exista peste 100 de tulpini HPV, cu risc inalt care au probabilitate mare de a declansa cancerul de col si tulpini cu risc scazut. „Testul Babes-Papanicolau este o metoda non-invaziva de depistare a problemelor la nivelul colului.

Daca rezultatul este pozitiv pentru o leziune maligna, se urmeaza alti pasi indicati de medicul specialist”, afirma dr. ginecolog Monica Fagarasanu.

Cancerul de col uterin se manifesta prin sangerari vaginale anormale, oboseala si umflarea unui picior.

Pana pe 15 iunie, poti preveni cancerul de col uterin printr-un control ginecologic gratuit la orice cabinet care are contract cu Casa de Asigurari. Sfatul specialistului este acela de a merge la un control de rutina in fiecare an, pentru a efectua un consult si testul Babes-Papanicolau.


##VIDEO8727##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies