Chiar daca nu exista o reteta unica pentru intocmirea unui CV, fiecare trebuie sa-l adapteze la pregatirea profesionala pe care o are si cerintele postului pentru care candideaza. Exista, insa, anumite reguli generale ce trebuie respectate. Uite!
1. CV-ul trebuie sa-ti reprezinte personalitatea, de aceea el trebuie sa fie clar si concis, usor de inteles si fara laude sau exagerari la care este posibil sa nu faci fata ulterior.
2. In prima parte trebuie sa scrii datele personale, de identificare – numele si prenumele, data nasterii, adresa, numarul de telefon, starea civila si cati copii ai. Atentie, insa, nu sugera ca ai putea avea probleme cu programul de munca.
3. Descrie in ordine cronologica inversa denumirea scolilor absolvirii, anul absolvirii, calificarea si media de absolvire. Tot aici poti mentiona si cursurile de calificare, de perfectionare sau specializare, dar numai cele care sunt direct legate de locul de munca, tintit si care-ti pot mari sansele de a primi postul respectiv.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
4.
5. In final, la sectiunea informatii suplimentare mentioneaza cat de bine stii sa scrii si sa vorbesti o limba straina, cum te descurci cu calculatorul, daca ai permis de conducere si ce categorie, disponibilitatea de a lucra peste program, premii, burse sau altele.
Nu uita ca CV-ul este primul contact cu angajatorul si ca nu este recomandat sa fie scris de altcineva.
##VIDEO1445##