Afla despre proprietatile nutritionale ale coacazelor negre, fasolea Mung si orezul brun

Afla despre proprietatile nutritionale ale coacazelor negre, fasolea Mung si orezul brun
Afla despre proprietatile nutritionale ale coacazelor negre, fasolea Mung si orezul brun

Stiai ca daca suferi de migrene, ar trebui sa eviti cele patru C-uri: ciocolata, citrice, cofeina, cheaguri de lapte (branza, cu alte cuvinte).

Stiai ca: Procesul de convertire a orezului brun in orez alb distruge cam 70% din vitamina B3 (niacina), 80% din vitamina B1, 90% din vitamina B6, 50% din mangan si fosfor, 60% din fier, precum si toate fibrele alimentare si acizii grasi esentiali.

Stiai ca: Pe langa combaterea constipatiei, fibrele reduc nivelul colesterolului, ajuta la normalizarea nivelului de zahar din sange, contribuie la mentinerea greutatii si protejeaza impotriva cancerului la colon.

Stiai ca: Fasolea Mung este bogata in proteine, vitamina C, acid folic, fier, zinc, potasiu, magneziu, cupru, mangan, fosfor si tiamina. Are un continut ridicat de fibre, dar scazut de grasimi saturate si sodiu, si nu contine colesterol.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Stiai ca: in perioada menstruatiei femeile pot dezvolta deficienta de fier, asa ca este bine sa consume zilnic cate o portie de verdeturi sau de fasole mung.

Stiai ca: Zincul este cunoscut pentru abilitatile sale de intarire a sistemului imunitar si este considerat util in combaterea infertilitatii la barbati si a problemelor de libido. Semintele de dovleac constituie o sursa importanta de zinc.

Stiai ca: Fasolea Mung este unul dintre alimentele cele mai eficiente in scaderea colesterolului?

Stiai ca: Cercetatorii britanici au reusit sa prelungeasca semnificativ viata femelelor soarece hranindu-le cu coacaze negre.

Coacazele negre sunt bogate in vitamina C – 400 miligrame la 100 grame de fructe. Acestea contin si flavonoide. Ambele categorii de nutrienti protejeaza vasele de sange si intaresc vederea.

Stiai ca: Frantuzoaicele declara cu convingere faptul ca ceaiul de musetel le ajuta in timpul menstruatiei, ameliorand simptomele. Ele declara ca are efect si asupra stresului emotional, nu numai asupra crampelor stomacale.
Sursa: www.dcnews.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies