Arta fabricarii parfumului isi are originile in Egiptul antic si Mesopotamia (Irakul de astazi) si a fost dezvoltata mai departe de catre Romani.
O mare parte din aromele parfumurilor aveau la baza tamaie (care era mai pretioasa decat aurul), ierburi sau condimente. Cele mai vechi parfumuri au fost descoperite in Cipru si au o vechime de 4000 de ani.
Arta prepararii parfumurilor infloreste in Europa in perioada Renasterii. Datorita parfumeurului personal al Caterinei de Medici, Franta a devint rapid unul dintre cele mai cunoscute centre europene de fabricare a parfumului si a produselor cosmetice.
Cantitatea de ulei aromatic (ca si procentaj) dintr-un parfum, determina tipurile cunoscute in zilele noastre :
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Apa de parfum (EdP) – contine intre 10% si 30% compusi aromatici
Apa de toaleta (EdT) – 5-20% cumpusi aromatici
Apa de colonie (EdC) – contine intre 2% si 3% compusi aromatici
Cel mai vandut parfum din lume este Chanel No.5
Sursa : http://www.instyle.com/instyle/