Conform unor sondaje recente, aproximativ 75% dintre barbati si 68% dintre femei recunosc ca si-au inselat partenerul de viata.
Cu toate acestea, perceptia asupra infidelitatii celor din jur este deseori mult exagerata si poate duce la un comportament gresit.
Un studiu recent, realizat de cercetatorii olandezi, arata ca atunci cand credem ca prietenii sau colegii nostri sunt infideli, devenim la randul nostru mai predipusi sa inselam.
Asta se intampla pentru ca infidelitatea, desi considerata un comportament gresit din punct de vedere social, incepe sa fie perceputa drept un fenomen larg raspandit, ceva ce face foarte multa lume.
Si, daca aproape toata lumea face asta, atunci noi vom considera ca greseala este mai mica, mai putin grava, mai usor de acceptat.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cercetatorii au observat de asemenea ca, asa cum spune si proverbul, cine se aseamana se aduna. Deci, un barbat infidel va avea mai multi prieteni la randul lor infideli.
Poate fi vorba de o simpla potrivire de caracter, sau de o influenta venita din partea prietenilor, dar cercetatorii nu stiu sigur care este explicatia.
Infidelitatea celor din jur este insa deseori perceputa gresit, exagerat. Un motiv pot fi stirile foarte numeroase despre vedete care isi insala partenerul.
O alta explicatie este ca oamenii au tendinta sa aiba o impresie mai buna despre ei insisi si mai proasta despre altii.
In cadrul studiului, mai multi studenti au fost intrebati in ce masura poate fi acceptabila infidelitatea intr-o relatie si ce parere au despre fidelitatea sau infidelitatea altor studenti.
Cei mai multi subiecti au estimat gresit infidelitatea altora si au considerat ca altii insala de 3 ori mai mult ca ei.
Din pacate, in urma acestor impresii gresite, cei mai multi oameni ajung sa isi schimbe comportamentul, pentru a se alinia normei in care cred.
Sursa: www.descopera.ro