Afla si tu cum se consuma sfecla rosie in bucatariile lumii!

Afla si tu cum se consuma sfecla rosie in bucatariile lumii!
Afla si tu cum se consuma sfecla rosie in bucatariile lumii!

Sfecla rosie a fost introdusa in gastronomie din cele mai vechi timpuri, in prezent fiind consumata atat fiarta sau cruda, cat si coapta sau murata, precum garnitura, salata, in supa, bors sau chiar si in deserturi.

Cultivata inca din cele mai vechi timpuri, sfecla era adusa ofranda zeilor, considerandu-se ca valora greutatea ei in argint.

Romanii au inceput sa o cultive, preparandu-o impreuna cu miere si vin.

Sfecla rosie in gastronomie

Sfecla este utilizata in aproape toate bucatariile lumii, fiind consumata atat in garnituri si salate, cat si in supe, borsuri sau deserturi.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

De exemplu, in bucataria indiana, sflecla este tocata, fiarta, condimentata si servita ca garnitura, pe cand

in Rusia si Ucraina se prepara un bors de sfecla, care este data prin razatoare sau tocata. Acesta se serveste rece sau cald, cu smantana, lapte batut, kefir sau iaurt.

In zona asiatica, sfecla este consumata cruda sau murata, iar in Australia sfecla este inclusa in retetele de hamburgeri. Chiar si lanturile de fast food servesc sfecla in hamburgerii pe care ii comercializeaza in Australia.

In sudul Americii de Nord, sfecla rosie murata este o garnitura traditionala, preparata cu otet de cidru si putin zahar.

Datorita pigmentului care ii da culoarea, numit beta cianina, sfecla este folosita si in medicina sau drept colorant alimentar. Mai mult, femeile din culturile celtice timpurii foloseau sfecla pentru a-si colora buzele si obrajii.
Citeste continuarea pe: www.csid.ro



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies