Ai mancat pana acum quinoa? Daca nu, ai cateva motive bune sa incerci aceasta cereala.
Quinoa este o sursa importante de proteine, fibre, vitamina B, fier si contine toti cei 8 aminoacizi esentiali pentru corp.
Cand este gatita, boabele de quinoa se umfla si desi par tari si crocante la exterior, sunt moi pe interior. Gustul boabelor de quinoa este asemanator cu cel al cuscusului sau al orezului brun.
Aceasta cereala poate fi gatita in diverse moduri, in combinatie cu legume precum ciuperci, rosii uscate sau ardei grasi preparati pe gratar.
Daca vrei sa prepari quinoa, ai nevoie de o cana plina cu aceasta cereala, 2 cani cu apa si o jumatate de lingurita de sare. Inainte de a pune quinoa in apa, spal-o bine in doua, trei ape. Se lasa la fiert in jur de 14 minute, dupa care se strecoara si se consuma in combinatie cu ingredientele preferate.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro