Afla totul despre contraceptia de urgenta! Uite ce trebuie sa stii despre pastila de a doua zi!

Afla totul despre contraceptia de urgenta! Uite ce trebuie sa stii despre pastila de a doua zi!
Afla totul despre contraceptia de urgenta! Uite ce trebuie sa stii despre pastila de a doua zi!

Indiferent daca s-a rupt prezervativul sau daca ai uitat sa-ti iei anticonceptionalele, este bine sa ai intotdeauna un plan de urgenta.

 

Exista mai multe metode de contraceptie de urgenta, insa este foarte important sa separi realitatea de fictiune si sa alegi ceea ce este mai bine pentru tine. Iata tot ce trebuie sa afli despre pastila de a doua zi.
1. Nu trebuie sa o iei in 24 de ore de la actul sexual neptrotejat.
"Pastila de a doua zi nu trebuie sa fie luata neaparat in dimineata urmatoare pentru a functiona", spune Jen Landa, medic.
Aceasta ar trebui folosita in primele 72 de ore de la actul sexual neprotejat. Cu toate acestea, daca este liata in primele 24 de ore, este cu 95% mai eficienta.
2. Nu este acelasi lucru ca pastilele pentru avort.
"Pastilele pentru contraceptia de urgenta sunt complet diferite de medicamentele prescrise de doctori pentru avort", spune Sara Gottfried, medic.
Pastila de a doua zi nu va afecta o sarcina existenta si nici nu va afecta un fetus in dezvoltare. Aceasta are doar efectul de a inhiba ovulatia.
3. Nu vei deveni infertila daca o iei prea des.
Utilizarile repetate ale pastilei de a doua zi nu iti vor da peste cap fertilitatea, insa nici nu trebuie sa exagerezi, spune Landa.
Exista metode contraceptive mai sigure si mai ieftine. In plus, daca folosesti aceasta pastila prea des, ciclul tau menstrual va deveni neregulat si nu vei mai sti care este perioada ta fertila.
4. Nu trebuie sa renunti la prezervativ daca iei pastila de a doua zi.
O doza luata dimineata nu inseamna ca trebuie sa uiti de protectie in seara urmatoare.
Ingredientul activ din pastila ramane in trupul tau pentru cateva zile, insa nivelul lui incepe sa scada la cateva ore dupa ce ai luat doza. Acest lucru inseamna ca eficienta pastilei scade pentru urmatoarele partide de sex neprotejat.
Sursa: Shape.com

Exista mai multe metode de contraceptie de urgenta, insa este foarte important sa separi realitatea de fictiune si sa alegi ceea ce este mai bine pentru tine.

Iata tot ce trebuie sa afli despre pastila de a doua zi.

1. Nu trebuie sa o iei neaparat in 24 de ore de la actul sexual neprotejat.

"Pastila de a doua zi nu trebuie sa fie luata neaparat in dimineata urmatoare pentru a functiona", spune Jen Landa, medic. Aceasta ar trebui folosita in primele 72 de ore de la actul sexual neprotejat. Cu toate acestea, daca este liata in primele 24 de ore, este cu 95% mai eficienta.


2. Nu este acelasi lucru ca pastilele pentru avort.

"Pastilele pentru contraceptia de urgenta sunt complet diferite de medicamentele prescrise de doctori pentru avort", spune Sara Gottfried, medic. Pastila de a doua zi nu va afecta o sarcina existenta si nici nu va afecta un fetus in dezvoltare. Aceasta are doar efectul de a inhiba ovulatia. 

3. Nu vei deveni infertila daca o iei prea des.


Utilizarile repetate ale pastilei de a doua zi nu iti vor da peste cap fertilitatea, insa nici nu trebuie sa exagerezi, spune Landa. Exista metode contraceptive mai sigure si mai ieftine. In plus, daca folosesti aceasta pastila prea des, ciclul tau menstrual va deveni neregulat si nu vei mai sti care este perioada ta fertila.

4. Nu trebuie sa renunti la prezervativ daca iei pastila de a doua zi.


O doza luata dimineata nu inseamna ca trebuie sa uiti de protectie in seara urmatoare. Ingredientul activ din pastila ramane in trupul tau pentru cateva zile, insa nivelul lui incepe sa scada la cateva ore dupa ce ai luat doza. Acest lucru inseamna ca eficienta pastilei scade pentru urmatoarele partide de sex neprotejat.

Sursa: Shape.com

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: „Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas- stirilekanald.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Horoscop 16 septembrie 2024. O zodie va trăi emoții puternice

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Motivul pentru care actorii de la Bollywood au refuzat să joace în filmul "Phir Milenge". Salman Khan și-a asumat gratuit acest rol: " Întreaga industrie a spus nu"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Teo Trandafir, în lacrimi după ce a discutat cu Andrei Bănuță! Ce relație are prezentatoarea „Follow us!” cu celebrul cântăreț: „Mă ajută să trec prin viață”

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies