Afla totul despre foame! Uite cand este cel mai bine sa o satisfaci!

Afla totul despre foame! Uite cand este cel mai bine sa o satisfaci!
Afla totul despre foame! Uite cand este cel mai bine sa o satisfaci!

Medicul Mihaela Bilic iti da cele mai bune sfaturi legate de alimentatie. Recent, a vorbti despre foame.

 

"Stim cand trebuie sa mancam pentru ca ne este foame. Si stim ca ne-am saturat cand nu ne mai e foame. Alaturi de respiratie, somn si sete, foamea e o senzatie automata care ne asigura supravietuirea.
Nu ai cum sa uiti ca iti este foame, desi sunt o multime de oameni aflati la cura de slabire care se lupta din rasputeri sa isi invinga acest instinct.
Foamea nu poate fi prevenita si nici ignorata, nu fara riscul de a perturba grav si definitiv echilibrul si relatia pe care o ai cu mancarea. Daca nu mai sti sa-ti recunosti si sa-ti asculti foamea te vei trezi in situatia absurda de a cere celor din jur raspuns la intrebarea "eu ce, cand si cat sa mananc?"
Nimeni nu poate sti in locul tau iar raspunsul e "asculta-ti foamea!" Si nu orice foame, ci foamea ta optima, un fel de foame medie, de nota 6-8.
E foamea necesara ca sa te bucuri din plin de mancare, fara a fi prea flamand ca sa infuleci tot frigiderul pe nerasuflate dar nici prea satul ca sa mananci de pofta sau de plictiseala.
Foamea optima e ceva ce trebuie sa-ti determini singur, intrebandu-te in permanenta: eu de ce mananc acum?; oare mai pot astepta putin?; chiar am nevoie de o portie asa mare?; m-am saturat si e cazul sa ma opresc?; nu cumva e doar o pofta sau un moft?
Foamea e o senzatie fizica si vine
din corp, nu de la cap. Nu gandindu-te ce sa mai mananci afli ca ti-e foame ci simtind un gol, o crampa la stomac, o senzatie de oboseala si de nervozitate, de iritare. Ei trebuie sa-i dai note si sa o satisfaci cand e la nivel mediu. Asta inseamna sa mananci echilibrat, respectandu-ti senzatiile alimantare.", a scris medicul nutritionist pe Facebook.

"Stim cand trebuie sa mancam pentru ca ne este foame.

Si stim ca ne-am saturat cand nu ne mai e foame. Alaturi de respiratie, somn si sete, foamea e o senzatie automata care ne asigura supravietuirea. 

Nu ai cum sa uiti ca iti este foame, desi sunt o multime de oameni aflati la cura de slabire care se lupta din rasputeri sa isi invinga acest instinct. Foamea nu poate fi prevenita si nici ignorata, nu fara riscul de a perturba grav si definitiv echilibrul si relatia pe care o ai cu mancarea.
Daca nu mai sti sa-ti recunosti si sa-ti asculti foamea te vei trezi in situatia absurda de a cere celor din jur raspuns la intrebarea "eu ce, cand si cat sa mananc?"

Nimeni nu poate sti in locul tau iar raspunsul e "asculta-ti foamea!" Si nu orice foame, ci foamea ta optima, un fel de foame medie, de nota 6-8. E foamea necesara ca sa te bucuri din plin de mancare, fara a fi prea flamand ca sa infuleci tot frigiderul pe nerasuflate dar nici prea satul ca sa mananci de pofta sau de plictiseala.

Foamea optima e ceva ce trebuie sa-ti determini singur, intrebandu-te in permanenta: eu de ce mananc acum?; oare mai pot astepta putin?; chiar am nevoie de o portie asa mare?; m-am saturat si e cazul sa ma opresc?; nu cumva e doar o pofta sau un moft?

Foamea e o senzatie fizica si vine din corp, nu de la cap. Nu gandindu-te ce sa mai mananci afli ca ti-e foame ci simtind un gol, o crampa la stomac, o senzatie de oboseala si de nervozitate, de iritare.
Ei trebuie sa-i dai note si sa o satisfaci cand e la nivel mediu. Asta inseamna sa mananci echilibrat, respectandu-ti senzatiile alimantare.", a scris medicul nutritionist pe Facebook.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Sfatul zilei din 10 iulie 2024. O zodie se va întâlni cu o veche iubire

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies